Albin

Så gör du för att dammsuga bilen

Det är inte alltid som man har tid att göra en invändig rekond av bilen. Ibland vill man bara fräscha upp insidan lite snabbt för att bli av med den värsta smutsen. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av tips och råd för dig som ska dammsuga bilens insida!

Fräscha upp bilen med en dammsugning

Genom att följa nedanstående steg blir du garanterat av med grov smuts på ett snabbt och smidigt sätt:

 

1. Börja med att plocka ut mattorna

På golvmattorna samlas det väldigt mycket smuts. Ett bra tips är därför att plocka ur dessa ur bilen, skaka av dem och dammsuga dem. Har du tid och möjlighet kan du även skölja av dem med lite vatten.

 

2. Ta bort smuts från golvet

När mattorna väl är urtagna och rengjorda, är det dags att ge sig på golvytorna. Trots att man har mattor tenderar det nämligen att smita under stora mängder grus och smuts. Var noga och arbeta dig metodiskt igenom golvytorna både vid de främre och bakre sätena.

 

3. Glöm inte bagageutrymmet

En plats som många oftast glömmer att rengöra är bagaget. Se därför till att gå igenom även detta utrymme med dammsugaren!

 

4. Dammsug paneler, fläktar och dylikt

Ett annat tips är att gå över paneler, fläktar och andra liknande ytor med dammsugaren. På så sätt blir du kvitt ytligt damm som tenderar att lägga sig på dessa platser.

 

5. Glöm inte dryckeshållare och förvaringsfack

Sist men inte minst så rekommenderar vi dig att även dammsuga dryckeshållare och förvaringsfack, vilka brukar vara utomordentliga smutssamlare. 

Vill du förhöja den rena och fräscha känslan, kan du med fördel spruta lite doftspray i bilen. Spana exempelvis in någon av följande produkter:

· Chemical Guys Fresh Slice Watermelon

· Chemical Guys Honeydrew

· Chemical Guys New Car Scent

· Chemical Guys On Tap Beer Scent

· Chemical Guys Signature Scent

Du hittar även fler härliga produkter bland vårt kompletta utbud av bilvård.

 

Få fler rengöringstips…

…i vår kunskapsbank. Vi har tidigare delat med oss av en rad hjälpsamma artiklar såsom:

· Så får du bort dålig lukt i bilen

· Behandla solblekt plast – så gör du

· Bästa textilrengöringen för bil – 5 tips

· Läderbehandling i bil – så lyckas du

· Laga lädersäten i bil – så gör du

 

Ta hjälp av Street Performance

Hos oss på Street Performance hittar du ett av nätets största utbud av bilvård. Vi erbjuder även bilprodukter inom en rad andra segment. Vi tillhandahåller rätt delar för ditt chassi, bromssystem, motordelar och säkerhetsutrustning!

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt sortiment? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Befinner du dig i Göteborg är du också varmt välkommen att besöka vår fysiska butik på Exportgatan 1B.