Albin

Behandla solblekt plast – så gör du

Det är inte ovanligt att bilens plastdetaljer blir solblekta med tiden. Det kan handla om allt ifrån kontrollpanelen till lister på bilens utsida. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du kan behandla solblekt plast och ge den sin forna glans tillbaka!

SÃ¥ behandlar du solblekt plast

Som du säkerligen är medveten om kan solblekt plast vara svår att handskas med. Åtminstone om du vill återställa den till sin forna glans. Som tur är erbjuder vi på Street Performance en mängd smarta produkter som hjälper dig med detta på enkelt sätt!

Nedanför listar vi några av våra personliga favoriter:

 

Car Care Products Silica Dressing


Från populära Car Care Products kommer detta effektiva medel som är särskilt framtaget för att ge nytt liv åt bl.a. plastdetaljer. Tack vare den praktiska sprayflaskan är det dessutom mycket enkelt att applicera.

Efter behandlingen så kan du njuta av en ny och fräsch plastyta med fin finish. Dessutom skapas en skyddande hinna som är smuts och vattenavvisande. Med andra ord ett perfekt val när du vill förnya plastdetaljer på ditt fordon!

Läs mer om och köp Car Car Products Silica Dressing.

 

Car Care Products Multidressing


Precis som ovanstående produkt kommer denna från Car Care Products. Tack vare medlets smarta formula kan det användas både på bilens in- och utsida. Använd det fördelaktigen på instrumentpaneler, dörrsidor, kofångare och andra plastytor som du vill ge en ny lyster.

En annan stor fördel med denna produkt är att den kan spädas för att uppnå både en högblank och matt finish, beroende på vad du önskar. Bra va?

Läs mer om och köp Car Care Products Multidressing.

 

Chemical Guys Silk Shine Dressing

 

Från amerikanska Chemical Guys kommer denna superprodukt som på ett enkelt och effektivt sätt återställer plast och gummimaterial till fabriksfinish. Efter applicering får ytan en djup och mattsvart look samtidigt som den har ett skyddande lager mot UVA och UVB-strålning, vilket är orsaken till blekningen.

Läs mer om och köp Chemical Guys Silk Shine Dressing.

 

Chemical Guys VRP Dressing


Även denna produkt kommer från Chemical Guys och kan inte beskrivas som något annat än en superprodukt. VRP är en förkortning av vinyl, gummi och plast och som du säkerligen förstår innebär det att medlet kan användas på dessa ytor.

Efter användning efterlämnar VRP en matt finish som gör att dina plastdetaljer är som nya igen. Dessutom har den en skyddande hinna mot UV-strÃ¥lning. Använd den bÃ¥de pÃ¥ bilens in- och utsida. 

Läs mer om och köp Chemical Guys VRP Dressing.

 

Meguiar’s Ultimate Protectant


Detta medel är särskilt framtaget för att ge nytt liv åt såväl interiör som exteriörplast. Efter applicering får plasten sin ursprungliga svärta och glans, samtidigt som ytan skyddas mot solens påfrestningar. En av den allra bästa och mest prisvärda produkten på marknaden!

Läs mer om och köp Meguiar’s Ultimate Protectant.

 

Ta hjälp av Street Performance

Där har du det – en handfull effektiva produkter som hjälper dig att behandla solblekt plast!

Om du har några ytterligare frågor eller funderingar om vilken produkt som du ska välja, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg, varmt välkommen!