Albin

Läderbehandling i bil – så lyckas du

Att ta hand om bilens invändiga läderdetaljer är oerhört viktigt för att de ska hålla sig rena och fina. Det gäller såväl säten som andra läderklädda ytor. Låt oss därför dela med oss av nio produkter som hjälper dig att hålla lädret i bästa tänkbara skick!

Därför är läderbehandlingen viktig

Allra först hade vi däremot tänkt berätta mer om varför är det är så viktigt att rengöra och underhålla läderklädda ytor i bilens kupé. 

Till skillnad från många andra material är lädret ”levande”. Det är naturlig produkt som reagerar på dess omgivning. Om du har säten som är tillverkade av läder har du säkerligen märkt att de börjat blekas och torka ut med tiden. Något som helt enkelt beror på att det är ett levande material. 

Detta är också anledningen till varför det är så viktigt att kontinuerligt hålla efter läderklädda ytor i bilen. Gör du inte detta så riskerar lädret att bli missfärgat och torrt. I värsta fall börjar det spricka.

 

9 produkter för rengöring och underhåll av läder

Nu när du har bättre koll på varför det är så viktigt att hålla efter lädret i din bil, tänkte vi tipsa om nio produkter som hjälper dig med detta:

 

Leather Magic Leather Protection


Precis som namnet antyder har Leather Magic specialiserat sig på produkter som är särskilt anpassade för läderklädda ytor. Denna högeffektiva skyddskräm är inget undantag. Applicera den på dina säten för att skapa en skyddande barriär som motverkar fläckar, sprickbildningar och tidigt åldrande!

Läs mer om och köp Leather Magics Leather Protection.

 

LeTech Leather Protection


Likt ovanstående produkt ger även LeTechs skyddskräm ett gediget skydd mot yttre åverkan. Något som resulterar i att dina säten håller sig rena och fräscha längre. 

Läs mer om och köp LeTechs Leather Protection.

 

AngelWax Heaven for Leather


Från populära AngelWax kommer detta milda men effektiva rengöringsmedel som är särskilt framtaget för rengöring av läderklädsel. Efter användning är dina säten garanterat strålande rena, samtidigt som lädret är naturligt mjukt.

Läs mer om och köp Heaven for Leather.

 

Chemical Guys Leather Cleaner

 

Denna produkt kommer från amerikanska Chemical Guys och är särskilt anpassat för att användas på smutsiga lädersäten. Följ instruktionerna på flaskan för att få rena säten med en härlig yta.

Läs mer om och köp Leather Cleaner.

 

Chemical Guys Leather Conditioner


Det är däremot inte alltid som lädret är smutsigt och behöver rengöras. För att det ska behålla sin ursprungliga yta och inte spricka, gäller det att berika det med kraft och näring. Något som enkelt kan göras med Chemical Guys läderbehandling.

Läs mer om och köp Leather Conditioner.

 

Meguiar’s GC Leather Cleaner 

 

Med hjälp av Meguiar’s GC Leather Cleaner kan du snabbt och effektivt avlägsna smuts och fläckar från dina lädersäten och samtidigt återskapa den där känslan av nytt läder.

Läs mer om och köp GC Leather Cleaner.

 

Meguiar’s GC Leather Conditioner  

 

Som tidigare nämnts är det inte alltid som lädret måste rengöras. Om du vill återskapa dess mjuka naturliga yta och motverka uttorkning, kan du med fördel använda dig av Meguiar’s Leather Conditioner. En effektiv produkt som innehåller aloevera och fuktgivande oljor. 

Läs mer om och köp GC Leather Conditioner.

 

Meguiar’s GC Rich Leather


Precis som de två ovanstående produkterna kommer denna från populära Meguiar’s. Det är en unik produkt som kombinerar rengöring och behandling i samma flaska. Applicera enkelt för att rengöra, återställa och skydda bilens läderklädda ytor!

Läs mer om och köp GC Rich Leather.

 

Meguiar’s Ultimate Leather Balm


Även detta exklusiva läderbalsam kommer från Meguiar’s och innehåller mjukgörande kokos och jojobaolja. Resultatet är ett föryngrat och väldoftande läder med en mjuk och härlig känsla. 

Läs mer om och köp Ultimate Leather Balm.

 

Ta hjälp av Street Performance 

Där har du det – nio produkter som säkerställer en förstklassig läderbehandling i bilen!

Har du fortfarande några frågor eller funderingar om vilken eller vilka produkter du ska använda i just din bil? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg,  vi ser fram emot att hjälpa dig!