Albin

Så får du bort dålig lukt i bilen

Det är inte ovanligt att man upplever dåliga dofter i bilen. Det kan exempelvis handla om att man glömt kvar någonting som börjat ruttna och ge ifrån sig en unken lukt. I andra fall kan det vara så att bilen varit avställd och därav luktar instängt. Oavsett vilket så tänkte vi i denna artikel dela med oss av tre tips för att bli kvitt dålig lukt i bilen!

3 tips för att få bilen att lukta ny

Som nämnts inledningsvis finns det många potentiella anledningar till varför din bil kan börja att lukta illa. Vanligtvis handlar det om att man glömt någonting eller också har låtit bilen stå tom alldeles för länge. Det kan även finnas andra anledningar till problemet.

Nedanför hittar du våra tre bästa tips för att bli kvitt de oönskade dofterna och få bilen att lukta som ny igen:

 

1. Rengör bilen grundligt

Det finns många snabba lösningar för att bli kvitt dåliga dofter. Som så ofta är fallet med ”quick-fixes” återkommer vanligtvis problemet lika fort som det försvann. Om du vill ha en långsiktig lösning rekommenderar vi dig därför att börja med en grundlig rengöring av bilens insida.

På så sätt kan du säkerställa att det inte finns kvar några oönskade matrester eller annat spill som kan börja ge ifrån sig dåliga dofter igen. Tips på hur du lyckas med rengöringen hittar du i vår tidigare artikel ”Så gör du en invändig rekond av bilen”.

 

2. Låt bilen stå och vädra 

När du väl har följt stegen i vår rekondartikel, kan du med fördel låta bilen stå och vädra. Något som är extra fördelaktigt om bilen har stått tom under en längre tid. Genom att göra detta kan du vara säker på att få in ny och fräsch luft. In med det goda och ut med det onda.

 

3. Använd en luftfräschare

För att få den där fräscha och nya doften kan du med fördel använda dig av en luftfräschare som tar bort unkna lukter och får din bil att dofta fräscht. Här finns en rad olika produkter och dofter att välja mellan. Nedanför har vi samlat några av våra personliga favoriter:

· Angelwax Bliss – kombination av luftfräschare och luftborttagare med doft av plommon och trä.

· Angelwax Eden – samma som ovanstående, fast med doft av exotiska frukter.

· Chemical Guys Fresh Slice Watermelon – härlig luftfräschare med doft av nyskuren vattenmelon.

· Chemical Guys Leather Scent – en doftspray som lämpar sig utmärkt för dig som älskar doften av läder. Denna spray efterlämnar nämligen en majestätisk läderlukt.

· Chemical Guys New Car Scent – detta är en perfekt spray för dig som eftersträvar den där nybilslukten. Precis som namnet antyder efterlämnar denna spray doften av ny bil, precis så som du får den från bilhandlaren.

· Chemical Guys On Tap Beer Scent – ja, du läste rätt. Denna spray efterlämnar en doft av nytappad öl. Det givna valet för alla ölentusiaster där ute!

· Chemical Guys Signature Scent – detta är Chemical Guys signaturdoft som bäst kan beskrivas som söt och fräsch. Tillsammans med New Car Scent är det den allra populäraste luftfräscharen. Tack vare att den är försedd med aktiva odörborttagare tar den även bort källan till den dåliga lukten.

· Meguiar’s Air Re-fresher Black Chrome – denna effektiva spray eliminerar omedelbart de allra tuffaste dofterna, inklusive röklukt. Efter användning efterlämnas en härlig doft av sandelträ.

· Meguiar’s Air Re-fresher Citrus Grove – samma som ovanstående, med skillnaden att du får en doft av citrus.

· Meguiat’s Air Re-fresher New Car Scent - även denna produkt är densamma som de två ovanstående. Här efterlämnas däremot en nybilsdoft som så många suktar efter!

Där har du det – våra tre bästa tips för att få bort dålig lukt i bilen.

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några ytterligare frågor eller funderingar om vilka produkter du ska välja? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Perfomance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer! 

Självfallet går det även bra att besöka vår fysiska butik på Exportgatan 1b i Göteborg.