Albin

Laga lädersäten i bil – så gör du

Vi har i en tidigare artikel berättat hur du gör för att ta hand läderklädda ytor i din bil. Ibland kan det däremot vara så att olyckan redan har varit framme och sätena har börjat gå sönder. Därav tänkte vi i denna artikel tipsa om några produkter som hjälper dig att laga lädersäten i bilen!

Tips när du ska reparera lädersäten

Läder är ett levande material som behöver tas om hand. Slarvar man med detta så riskerar det att spricka och gå sönder. Inte minst när det kommer till säten som är tillverkade av läder. 

Som tur är går det oftast att reparera trasiga lädersäten. Beroende på vad det är för skada och hur omfattande den är, kan det däremot behövas olika åtgärder. Nedanför har vi därför listat några vanliga skador och lämpliga åtgärder för att få bukt med dessa:

 

Läder som börjat släppa

Ibland kan det vara så att lädret har börjat släppa eller att det uppstått en mindre reva som behöver lagas. Något som enkelt kan åtgärdas med lite lim. För detta ändamål rekommenderar vi dig att använda Adhesive Pro Flex från Leather Magic.

 

Läder som blivit missfärgat

Ett annat problem som är vanligt förekommande är att lädret bleknar och blir missfärgat. Något som kräver att du rengör lädret, slipar ytan och färgar det på nytt. För att göra denna process så enkel som möjligt har vi satt ihop ett komplett preppkit för läderinfärgning.

Vilka steg du ska följa för att lyckas med infärgningen kan du läsa om i produktbeskrivningen.

 

Läder med mindre hål

I vissa fall kan det vara så att det uppstått mindre hål. Något som kräver att du täcker igen det med hjälp av en förstärkningsduk och nytt läder som sedan färgas i samma kulör som sätet. Även för detta har vi satt ihop ett komplett reparationskit för mindre läderskador, i vilket du hittar tydliga instruktioner.

 

Läder med större hål 

Är det så att det uppstått stora hål och sprickor är det dags att ta fram det tunga artilleriet. Som tur är har vi ett komplett reparationskit för större läderskador som innehåller allt du behöver för att laga även de tuffaste skadorna. Det medföljer även tydliga instruktioner för hur du lyckas med reparationsarbetet!

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.

Vi har även möjlighet att hjälpa dig med läderreparationer!