Albin

3 tips för att skydda bilens lack

Att hålla bilens lack i bra skick gör dels att den ser betydligt snyggare ut, men det kan även hjälpa till att bibehålla dess värde. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du kan göra för att skydda bilens lack!

Våra bästa tips för att skydda bilens lack

Som vi har varit inne på tidigare finns det många goda anledningar till varför du bör skydda och hålla lacken i fint skick. Nedanför har vi därför samlat tre tips och råd som hjälper dig att lyckas med detta:


1. Tvätta bilen regelbundet 

Ett av de bästa sätten att hålla lacken i fint skick är att tvätta bilen regelbundet. Har du inte möjlighet att göra en ordentlig bilrekond kan du åtminstone snabbtvätta bilen genom att skölja av den, applicera en alkalisk avfettning såsom Eco Wash eller All in one från Car Care Products samt avsluta med en schamponering. För detta kan vi exempelvis rekommendera Silica Schampo.

 

2. Polera lacken

Förutom att tvätta bilen med jämna mellanrum kan det även vara bra att polera lacken då och då. För att lyckas med detta behöver du följande saker:

 

·      Polermaskin

·      Trissor

·      Polish-medel

 

Det är viktigt att du använder trissor och polish som passar just din bil. Är du osäker på vilka produkter du ska välja är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance. Vi guidar dig gärna till rätt val!

För att lyckas med poleringen gör du på följande sätt:

 

1.     Fäst trissan på maskinen

2.     Applicera polish på trissan

3.     Värm upp trissan genom att köra utan tryck mot lacken i ett par sekunder

4.     Öka trycket

5.     Applicera polermedlet tills det bildas en tunn hinna på lacken

6.     Skölj bort medlet

7.     Torka av lacken med en mikrofiberduk  

 

3. Applicera ett lackskydd 

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att applicera ett lackskydd. Ett slags medel som förstärker och bibehåller ytans utseende samtidigt som det minskar kravet på ett underhåll. Med andra ord ett perfekt val för dig som vill skydda bilens lack!

Vill du inhandla ett lackskydd kan vi varmt rekommendera dig att spana in Recharge från Hydrosilex.

 

Ta hjälp av Street Performance 

Hos oss på Street Performance hittar du ett av nätets största utbud av bilvård. Vi erbjuder även bilprodukter inom en rad andra segment. Vi tillhandahåller bl.a. delar för ditt chassi, bromssystem samt motordelar och säkerhetsutrustning!

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt sortiment? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Befinner du dig i Göteborg är du också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B.