Albin

Snabbtvätta bilen – så gör du

Upplever du att bilen blivit smutsig men saknar tiden till att ge den en ordentlig tvättning med tillhörande polering? Då kan en snabbtvätt vara det rätta valet. Låt oss därför berätta mer om hur du kan få bilen skinande ren på ett snabbt och enkelt sätt!

Så snabbtvättar du bilen

Som tidigare nämnts är det inte alltid som man har tid och energi att ge bilen en utvändig rekonditionering. Ibland måste det få gå snabbt. Om så är fallet för dig, rekommenderar vi dig att följa nedanstående steg:

 

1. Spola av bilen med vatten

Först och främst kan du börja med att spola av bilen med enbart vatten. På så sätt får du bort den mest ytliga smutsen. Arbeta nerifrån och upp på bilen.

 

2. Använd alkalisk avfettning 

När du har avlägsnat den mest ytliga smutsen, kan du med fördel gå på med alkalisk avfettning. Ett högeffektivt medel som enkelt tar bort den allra mest tuffaste smutsen såsom insekter, olja, fett, sot och andra statiska bindningar. 

För detta ändamål rekommenderar vi dig att använda Car Care Products Eco Wash eller Car Care Products All in one. Spraya på den alkaliska avfettningen och spola av med vatten för att bli kvitt alla smutslagringar.

För tvätt under vinterhalvåret med mycket salt så rekommenderar vi ett petroliumbaserat avfettningsmedel på nedre delen av bilen samt fälgarna. Exempel på en petrolium baserad avfettning är korrotech ifrån CCP.

 

3. Avsluta med ett schampo

Redan nu ser du en markant skillnad. En del nöjer sig efter den alkaliska avfettningen, vilket kan vara okej om du har väldigt bråttom. För att ge din bil en skinande ren yta rekommenderar vi dig att även gå på med ett schampo.

För detta ändamål kommer Car Care Products Silica Schampo väl till pass. Detta PH-neutrala schampo är lätt att använda och ger ett otroligt resultat vid en snabbtvätt. Resultatet är en skinande ren yta med hög glans samt ett tunt smutsavvisande skyddslager som gör att bilen inte behöver tvättas lika ofta!

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du snabbtvättar bilen på bästa sätt. Vill du hitta ännu fler rengöringsprodukter som kan användas för detta ändamål, kan du med fördel kika in vårt kompletta utbud av bilvård.

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt sortiment? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Befinner du dig i Göteborg är du också varmt välkommen att besöka vår fysiska butik på Exportgatan 1B.