Albin

Rengöra bromsar på bil – så gör du

Bilens bromsskivor, belägg och ok blir utsatta för stora mängder smuts. För att de ska bibehålla sin funktion gäller det således att rengöra bromsarna med jämna mellanrum. Men hur gör man egentligen detta? Det berättar vi i denna artikel.

Så rengör du bilens bromsar steg-för-steg

Som vi varit inne på inledningsvis utsätts bilens bromsar för stora mängder smuts. Det handlar om allt ifrån bromsdamm, fett, olja och liknande. Som om detta inte vore nog medför fukt och väta att komponenterna kan börja rosta. Det gäller därför att man är noggrann med rengöringen! 

Nedanför berättar vi mer om hur du går tillväga för att rengöra bilens bromsar i fem enkla steg:

1. Skölj av hjul, fälg och broms

Det allra första du bör göra är att skölja av hjul, fälg och bromskomponenter med en trädgårdsslang eller en högtryckstvätt. På så sätt avlägsnar du snabbt och effektivt ytlig smuts och damm.

2. Applicera bromsrengöring

När du väl har sköljt av hjulen är nästa steg att applicera ett bromsrengöringsmedel. För detta ändamål rekommenderar vi dig att används Paybacks bromsrengöringsmedel. En multifunktionell produkt med kraftfull smuts- och fettlösande förmåga!

Tänk på att följa anvisningarna på flaskan vid applicering.

3. Låt torka

Efter rengöringen är det viktigt att alla komponenter får torka ordentligt.

4. Avlägsna eventuell rost

I samband med att man rengör bromsarna är det många som upptäcker att deras bromsskivor har blivit utsatta för rost. Om så är fallet för dig, kan du med fördel spana in vår tidigare artikel där vi berättar hur du gör för att ta bort rost på bromsskivor.

5. Passa på att rengöra fälgarna 

När du ändå är i färd med att rengöra bromsarna, kan det vara bra att göra detsamma med fälgarna. Även här har vi tidigare sammanställt en artikel där vi berättar hur du gör för att rengöra bilens fälgar


Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om vilka produkter som passar bäst för just din bil? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance.  Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken!