Albin

Tips för att ta bort rost på bromsskivor

Det är många där ute som upplever problem med rostiga bromsskivor. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av några tips som hjälper dig att avlägsna rosten från dina bromsskivor.

Möjliga orsaker till att rosten uppstår

Allra först hade vi däremot tänkt redogöra för några vanliga orsaker till att rosten uppstår. På så sätt kan du ta de åtgärder som krävs för att motverka att rosten uppstår från första början.

En av de vanligaste orsakerna till att rost uppstår är att bilen används för lite samt att den förvaras fel. Om du exempelvis har en bil som inte används särskilt ofta och förvarar denna utomhus, är chansen stor att bromsskivorna kommer att börja rosta så småningom. Har du möjlighet att förvara bilen inomhus bör du därför göra detta. I annat fall bör du åtminstone köra bilen då och då.

Även biltvätten kan bidra till att skapa rost. När du tvättar bilen är nämligen chansen stor att vattnet tränger in på svåråtkomliga ställen där den över tid kan börja rosta. För att säkerställa att skivorna torkar rekommenderar vi dig därför att ta bilen på en tur efter att du tvättat den.

 

Så gör du för att ta bort rost från bromsskivor

Bromsskivorna kan rosta i olika grader. De allra flesta har turen att råka ut för väldigt ytlig rost, vilken är lättare att ta bort. Har rosten däremot börjat tränga in djupare i skivorna kan det vara betydligt svårare att bli av med. I värsta fall kan skivorna vara så hårt ansatta att rosten inte går att få bort.

Med det sagt så kan du testa nedanstående metoder:

 

Gör några inbromsningar 

Som tidigare nämnts kan ytlig rost oftast avlägsnas mycket enkelt. Vanligtvis går den bort om du kör bilen och gör några inbromsningar.

 

Slipa bromsskivorna

Om inbromsningarna inte hjälper kan du vara tvungen att slipa skivorna med hjälp av en bromsskivesvarv. Ett verktyg som de flesta inte har hemma, men som finns hos många bilverkstäder.

 

Köp nya bromsskivor hos Street Performance

Har skivorna blivit allt för rostiga är det oftast utom räddning och du kan bli tvungen att köpa nya. Om du har hamnat i denna situation, kan du med fördel spana in våra bromsskivor. Vi erbjuder modellanpassade produkter till många bilmärken och modeller.

Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.  Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken!