Albin

Fräscha upp läderratt – så gör du

Läder är ett levande material som över tid blir slitet om man inte tar hand om det. Har du en läderratt i bilen innebär det således att den kan komma att bli missfärgad, sprucken och allmänt tråkig. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips som hjälper dig att fräscha upp en läderratt!

Läder – ett levande material

Som nämnts inledningsvis är läder ett levande material som slits om man inte tar hand om det. Till de allra vanligaste slitageskadorna hör bl.a. missfärgningar, spricker och smutsbeläggningar. Med anledning av detta är det viktigt att du tar hand om bilens läderklädda detaljer!

 

3 tips för att fräscha upp din läderratt

Nedanför har vi samlat tre tips och råd som hjälper dig att fräscha upp bilens ratt:

 

1. Rengör

Först och främst gäller det att du kontinuerligt rengör ratten. Är du noggrann med detta förlänger du rattens livslängd samtidigt som du minskar risken för att slitageskador ska uppstå.

För att lära dig mer om hur du lyckas med detta rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi samlat fem tips till dig som ska rengöra bilens ratt. Det är en komplett steg-för-stegguide som hjälper dig att göra ratten skinande ren! 

 

2. Underhåll

Att bara rengöra ratten med jämna mellanrum är däremot inte tillräckligt. För att lädret ska behålla sin lyster och förbli mjukt, är det viktigt att behandla det med skyddskräm eller läderbalsam.

Här rekommenderar vi dig att spana in nedanstående produkter: 

· Leather Magics Läderbalsam för pigmenterat läder

· Leather Magics Läderbalsam för semi-anilin, vaxat och pull-up läder

· Leather Magics Läderbalsam för mocka och nubuck

· Leather Magics Skyddskräm för pigmenterat läder

· LeTechs Skyddskräm för pigmenterat läder

 

3. Färga om

Ett annat alternativ är att färga om ratten. Något som dels kan göras för att få bort missfärgningar och mindre sprickor, men även för att förhöja utseendet inuti bilen (om du väljer att färga den i en ny kulör). 

Tips för hur du lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel ”Färga skinnklädsel i bil – så gör du”.

 

Ta hjälp av Street Performance 

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.

Vi har även möjlighet att hjälpa dig med allt ifrån infärgningar till läderreparationer!