Albin

Färga skinnklädsel i bil – så gör du

Har du börjat tröttna på bilsätenas färg? Eller upplever du att de har blivit missfärgade och därav är i behov av en uppfräschning? Då kan vi varmt rekommendera dig att färga skinnklädseln i din bil. Låt oss därför berätta mer om hur du lyckas med detta!

Så färgar du bilens skinnklädsel steg-för-steg

Med rätt tillvägagångssätt och produkter är det enkelt att färga bilens skinnklädsel på egen hand. Nedanför berättar vi mer om hur du går tillväga för att lyckas med denna uppgift från början till slut:

 

1. Inhandla rätt produkter

Det allra första du bör göra är att inhandla de produkter som krävs för att lyckas med arbetet.

Här rekommenderar vi dig att köpa Leather Magics preppkit för infärgning, vilket innehåller alla de produkter som du behöver för att förbereda lädret inför färgningen. Därutöver behöver du inhandla färg samt skyddskräm. 

Hos oss på Street Performance hittar du ett av nätets största utbud av läderfärg. Vi erbjuder färger till alla typer av bilmärken och du väljer själv vilken kulör som färgen ska ha. Utforska vårt kompletta utbud av läderfärg för att hitta en lämplig produkt till just din bil! 

När det kommer till skyddskräm rekommenderar vi dig att spana in Leather Magics skyddskräm för pigmenterat läder eller LeTechs skyddskräm för pigmenterat läder.

 

2. Grovrengöring 

När du väl har inhandlat de rätta produkterna är det dags att sätta igång och rengöra ytan som ska in-/omfärgas. Som ett första steg bör ytan grovrengöras med hjälp av den Leather Cleaner som medföljer i vårt preppkit.

 

3. Rengöring och förberedning

Efter att du avlägsnat den mest ytliga smutsen är det dags att rengöra och preparera ytan med hjälp av medföljande Leather Prep och frottéhandduk. När du märker att det börjar bli mycket färg på frottéhandduken kan du gå vidare till nästa steg.

 

4. Slipa ytan

Nu är det dags att slipa ytan som ska färgas. Börja med ett grövre sandpapper för att ta bort ojämnheter och eventuella krackeleringar. Använd sedan ett mindre grovt papper för att göra ytan jämn och fin.

 

5. Torka bort slipdamm

Innan du kan påbörja infärgningen måste du torka bort slipdammet. Något som bäst och enklast görs med Leather Prep och en frottéhandduk.

 

6. Applicera färgen

Nu är det äntligen dags att applicera färgen!

Här kan du antingen använda dig av en svamp eller en Airbrush.

De första två lagren rekommenderar vi dig att applicera med en svamp för att enklare kunna komma åt hela ytan. Applicera tunna lager med en ”kryssteknik”, likt den som man använder vid penselmålning.

När du väl lagt grunden med två lager är det dags att fortsätta tills du når önskat resultat. Vi rekommenderar dig att applicera minst 3-5 lager färg. Här kan du som sagt använda dig av en svamp eller en Airbrush. Det sistnämnda ger dig väldigt tunna och fina lager!

Låt därefter ytan torka ordentligt.

 

7. Applicera skyddskräm

När du väl färgat klädseln och låtit skinnet torka ordentligt, kan du med fördel applicera en skyddskräm för att ge extra skydd åt lädret!

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.

Vi har även möjlighet att hjälpa dig med allt ifrån infärgningar till läderreparationer!