Albin

5 tips när du ska rengöra bilens ratt

Precis som den övriga interiören behöver ratten ses över med jämna mellanrum. Det hör nämligen till vanligheterna att den blir både klibbig, smutsig och missfärgad. Låt oss därför dela med oss av en handfull tips till dig som vill rengöra sin ratt.

Glöm inte att rengöra ratten

Som vi varit inne på inledningsvis blir ratten lätt smutsig. Många upplever också att den får en missfärgad och klibbig yta till följd av detta. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att man hela tiden är och fingrar på den.

Trots att ratten blir så pass skitig och fylld av fett, smuts och bakterier, är det många som glömmer bort att rengöra den när de städar bilens interiör. Vi vill därför passa på att uppmana dig om vikten av en kontinuerlig rengöring!

 

Så rengör du bilens ratt på bästa sätt 

Genom att följa nedanstående steg får du garanterat en skinande ren ratt som är fri från såväl bakterier som smuts:

 

1. Inhandla rätt produkter

Först och främst gäller det att inhandla rengöringsprodukter som passar materialet på just din ratt. Nedanför tipsar vi därför om passande produkter till rattar av vinyl och plast, läder samt alcantra:

 

Vinyl och plast 

· Leather Magic Vinyl & Plastic Cleaner

· Angelwax Elixir

· Chemical Guys Nonsense Invisible Super

 

Läder

· Leather Magic Läderrengöring ”Plus” för pigmenterat läder

· Leather Magic Läderrengöring ”Magic Foam” för pigmenterat läder

· LeTech Läderrengöring HSL för pigmenterat läder

· Angelwax Heaven For Leather

· Chemical Guys Leather Cleaner

· Chemical Guys Nonsense Invisible Super

 

Alcantra 

· Leather Magic Rengöringsmedel för alcantra

 

2. Följ anvisningarna på flaskan 

När du väl har inhandlat en passande produkt är det dags att påbörja rengöringen. Applicera medlet direkt på en mjuk svamp eller en frottéhandduk och var noga att följa anvisningarna på flaskan. Du vill inte använda för mycket medel på en och samma gång!

 

3. Se till att ratten är sval

Säkerställ att ratten är sval innan du börja gnida in rengöringsmedlet. Framförallt om du den är tillverkad av läder eller alcantra. Är rätten väldigt varm så riskerar nämligen lädrets yttersta färg att försvinna.

 

4. Applicera försiktigt

Att vara hårdhänt och gnugga in medlet alldeles för mycket ger inte bättre effekt. Försök istället att vara försiktig vid appliceringen och dra svampen eller trasan åt samma håll.

 

5. Torka av

Sist men inte minst är det bra om du torkar av ratten med en torr handduk eller microfibertrasa. Voilá – svårare än så är det inte att rengöra sin ratt!

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du fortfarande några frågor eller funderingar om vilken eller vilka produkter du ska använda i just din bil? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg, vi ser fram emot att hjälpa dig!