Albin

Tips för bättre väghållning på din Volvo 940

Upplever du att väghållningen på din Volvo 940 är undermålig? Då är denna artikel helt rätt för dig. Här tänkte vi nämligen dela med oss av fem tips och råd som hjälper dig att förbättra väghållningen på din 940.

Kort om väghållning

Väghållning handlar i korta drag om att säkerställa att däcken alltid har största möjliga kontaktyta gentemot vägen, även vid forcerad kurvtagning, för att på så sätt ge dig som förare bästa tänkbara kontroll över bilen.

 

Förbättra väghållningen på din Volvo 940

Nedanför har vi samlat en handfull tips och råd som hjälper dig att förbättra väghållningen på din Volvo 940:

 

Coilovers

En av de allra bästa sakerna du kan göra för att förbättra bilens väghållning, är att montera s.k. coilovers. Justerbara stötdämpare som alla kan justeras individuellt. På så sätt kan du alltid vara säker på att få optimal kontaktyta med vägen, vare sig du kör drifting eller bara färdas längs gatan.

Hos oss på Street Performance hittar du ett välsorterat utbud av coilovers som passar i en Volvo 940. Våra produkter kommer från marknadsledande D2 och är av mycket hög kvalitet!

 

Sänkningssats 

Även sänkningsfjädrar kan hjälpa dig att förbättra väghållningen tack vare den låga tyngdpunkten. Det är ett betydligt billigare alternativ än coilovers men ger inte fullt lika stora förbättringar när det kommer till väghållningen.

Se vårt kompletta utbud av sänkningssatser som passar i en Volvo 940

För att lära dig mer om vad som skiljer de två alternativen åt samt hur du bör tänka för att välja rätt lösning för just dig och din bil, rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel ”Tips till dig som vill sänka bilen”.

 

Styrvinkelkit

Genom att förse bilen med ett styrvinkel-/länkarmskit kan du förändra styrvinkeln samt få ökad caster och camber, vilket är fördelaktigt för väghållningen!

Hos oss på Street Performance hittar du kompletta kit med både fasta och ställbara topplagringar. Se vårt kompletta utbud av styrvinkelkit till Volvo 940.  

 

Bakaxel

Även en utbytt bakaxel/bakvagn kan resultera i stora förbättringar för väghållningen. Här kan vi varmt rekommendera dig att spana in TXR bakvagnen, vilken enkelt monteras i originalinfästningen. Det enda som behövs är fyra hål i bilens golv.

Väl monterad tar den effektivt bort brytningar och hjulstuds som annars är vanligt förekommande.

 

Fjäderbensstag 

Sist men inte minst kan vi rekommendera dig att montera ett fjäderbensstag. Något som hjälper dig att styva upp och stabilisera karossen. En prisvärd och effektiv lösning!

Se vårt kompletta utbud av fjäderbensstag som passar i en Volvo 940.

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.