Albin

Tips till dig som vill sänka bilen

Funderar du på att sänka din bil men är osäker på vilka fördelar det kan medföra samt hur man går tillväga? Då är denna artikel helt rätt för dig. Här kommer vi nämligen redogöra för allt du behöver veta när ska sänka din bil!

Fördelar med att sänka bilen

Först och främst hade vi tänkt börja med att reda ut för varför man bör sänka sin bil. Något som det finns många goda anledningar till. Nedanför har vi samlat några av de allra främsta:

· Bilen får en lägre tyngdpunkt, vilket i sin tur leder till bättre väghållning och stabilitet

· Vindmotståndet minskar och förbättrar således prestandan och bränsleekonomin

· Bilen får ett sportigare och mer karaktäristiskt utseende

Ja, som du säkerligen kan se är fördelarna med att sänka bilen många. Så, hur går man då tillväga för att lyckas med detta? Det reder vi ut härnäst.

 

Hur sänker man en bil?

När du vill sänka din bil finns det flertalet tillvägagångssätt. Två av de allra vanligaste alternativen är däremot att man förser bilen med en sänkningssats eller coilovers. Nedanför berättar vi mer om vad de olika alternativen innebär:

 

Sänkningssats

När du köper en sänkningssats innehåller den vanligtvis ett par nya fjädrar som är lägre än originalet. I vissa fall kan det även följa med nya stötdämpare. Genom att förse bilen med de nya fjädrarna har du möjlighet att sänka bilen mellan 20–60 millimeter.

 

Coilovers 

Till skillnad från sänkningssatserna så består coilovers av en justerbar dämpare samt en höjdjusterbar fjäder. Med andra ord innebär det att du har möjlighet att justera höjden på din bil, medan du med en sänkningssats endast kan ha en och samma höjd på karossen.

För att lära dig ännu mer om coilovers och de olika alternativen som finns tillgängliga på marknaden, kan vi varmt rekommendera dig att spana in vår Coiloverguide.

 

Vilket alternativ ska man välja?

För att välja rätt alternativ gäller det att utgå ifrån dina behov och din budget. Sänkningssatser är betydligt billigare än coilovers, men har också sina begränsningar. Kom ihåg att du är fast med en och samma höjd medan coilovers ger dig möjlighet att justera bilen i höjdled. 

Oavsett vad du är ute efter så erbjuder vi på Street Performance ett av nätets största utbud av modellanpassade sänkningssatser och coilovers. Navigera bland våra bilmärken för att hitta produkter som passar just dig och din bil!

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att sänka din bil. Om du är osäker på vilken produkt du ska välja för just din bil, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance!

Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Tveka aldrig på att kontakta oss – vi ser fram emot att höra från dig.

Du är också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg.