Albin

Rengöra lyktglas – så gör du

Det är inte bara bilens lack som kan bli skitig. Även strålkastarna kan bli väldigt smutsiga och dessutom få en matt tråkig yta. Vi tänkte därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra lyktglaset på bästa sätt!

Så rengör du bilens lyktglas

Genom att följa nedanstående steg blir bilens strålkastare garanterat skinande rena:

 

1. Skölj av strålkastarna

För att avlägsna den mest ytliga smutsen kan du börja med att skölja av strålkastarna med vatten.

 

2. Rengör grundligt

När du väl har fått bort den mest grövsta smutsen är det dags att grundligt rengöra lyktorna. Något som exempelvis kan göras med ett traditionellt schampo eller rengöringsmedel. Hos oss på Street Performance hittar du ett stort utbud av rengöringsprodukter från marknadsledande varumärken som AngelWax, Chemical Guys, Car Care Products och Meguiar’s: 

· Handla schampo och rengöringsmedel från AngelWax

· Handla schampo och rengöringsmedel från Chemical Guys

· Handla schampo och rengöringsmedel från Car Care Products

· Handla schampo och rengöringsmedel från Meguiar’s 

Beroende på om du har lyktor av glas eller plast kan du även använda dig av andra rengöringsprodukter som är anpassade för respektive material. Nedanför tipsar vi om några produkter som är lämpliga för de båda alternativen:

 

Lämpliga produkter för lyktor av glas 

· AngelWax Vision

· Chemical Guys Signature Series Glasrengöring

 

Lämpliga produkter för lyktor av plast

· Chemical Guys Nonsense Invisible Super Allrengöring

· Chemical Guys Wipe Out Ytrengöring

Oavsett vilken produkt du väljer att använda så är det viktigt att följa anvisningarna på flaskan.

 

3. Skölj och torka av

Sist men inte minst är det dags att skölja bort rengöringsmedlet och torka av strålkastaren med en mikrofiberduk eller annan trasa.

 

Fortfarande problem?

Ibland kan det vara så att lyktan upplevs som matt och tråkig även efter en tvätt. Då kan det vara ett tecken på att den behöver poleras för att återfå sin forna glans!

Ytterligare ett tips är att gå över lyktorna med en s.k. clay bar. En typ av lera som skonsamt och effektivt avlägsnar smuts. Även framrutan kan leras efter rengöring för att få bort alla små knottror som inte släpper av endast rengöringsmedel. För detta ändamål rekommenderar vi Angelwax’s Aggressive Stretchable Clay Bar.

 

Ta hjälp av Street Performance 

Har du fortfarande några frågor eller funderingar om vilken eller vilka produkter du ska använda i just din bil? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg, vi ser fram emot att hjälpa dig!