Albin

Renault Megane Coupé tuning – en köpguide

Äger du en Renault Megane Coupé och har en önskan om att förbättra prestandan på denna? Då har du hamnat helt rätt. Inte nog med att vi erbjuder ett av nätets största utbud av tuning-produkter, tänkte vi här berätta mer om hur du går tillväga för att trimma din Renault Megane!

Förbättra prestandan i din Renault Megane 

Det finns många saker som du kan göra för att förbättra prestandan i din Renault Megane Coupé. Nedanför berättar vi mer om några av de allra främsta alternativen, samtidigt som vi passar på att tipsa om passande produkter från vårt utbud:

 

Byt ut luftfiltret

Ett av de enklaste sätten att ta del av prestandaförbättringar är att byta ut luftfiltret. De luftfilter som följer med i originalutförandet är nämligen tillverkade av papp, vilket leder till ett ökat motstånd och försämrat flöde.

För att minska motståndet, förbättra flödet och därigenom förbättra prestandan på din Renault Megane, kan du med fördel ersätta originalfiltret med ett sportluftfilter! 

Hos oss på Street Performance hittar du ett välfyllt utbud av högkvalitativa sportluftfilter från K&N. Ett varumärke som är marknadsledande inom området och levererar förstklassiga produkter. 

Utforska vårt kompletta utbud av sportluftfilter till Renault Megane.

 

Byt ut avgassystemet 

Ett annat tips är att byta ut avgassystemet till ett sportavgassystem. Förutom att det ger dig effektökningar på minst 2–5% (i de allra flesta fall, om än ökningen på trimmade bilar oftast är betydligt större än så), ger det även bilen ett sportigare ljud samt minskad bränsleförbrukning.

Hos oss på Street Performance hittar du uteslutande sportavgassystem från välrenommerade varumärken som Simons och Forge Motorsport, vilka är kända för sina högkvalitativa och högpresterande produkter. 

Utforska vårt kompletta utbud av avgassystem till Renault Megane.  

 

Montera en intercooler

En intercooler, även känd som laddluftkylare, monteras mellan insuget och turbons kompressor och har till uppgift att kyla ner insugsluften som komprimeras i förbränningsmotorer. Fördelen med detta är att det får plats mer luft i cylindrarna, vilket i sin tur leder till förbättrad prestanda!

Även inom detta område erbjuder vi uteslutande produkter från marknadsledande varumärken som Forge Motorsport.

Utforska vårt kompletta utbud av intercoolers till Renault Megane.

 

Montera en sänkningssats

Genom att sänka bilen får den en lägre tyngdpunkt. Något som i sin tur leder till ökad kontroll och förbättrad väghållning. Sänkningen medför dessutom att luftmotståndet minskar, vilket kan leda till vissa prestandaförbättringar.

Trots att sänkningen medför många fördelar för körningen, dras många till denna lösning på grund av andra orsaker – utseendet. Genom att sänka bilen får den nämligen ett tuffare och mer karaktäristisk look som säkerligen drar blickarna till sig!

Ytterligare en fördel med att montera en sänkningssats är att det är förhållandevis billigt i jämförelse med andra lösningar, däribland den vi kommer att presentera härnäst.

Utforska vårt kompletta utbud av sänkningssatser till Renault Megane.

 

Montera coilovers

Ett alternativ till sänkningssatser är så kallade coilovers. Dessa passar perfekt när du vill sänka bilen men ta det hela till nya höjder… 

Men vad menas egentligen med coilovers? 

Med en sänkningssats är du fast med en och samma höjd hela tiden, medan du med coilovers kan justera höjden själv. Att ha denna möjlighet innebär att du alltid kan vara säker på att få den bästa möjliga väghållningen och köregenskaper vid varje tillfälle, vare sig du kör på gatan, på racingbanan eller någon annanstans.

För att lära dig ännu mer om vad skiljer coilovers från sänkningssatser, vilka fördelar och nackdelar som finns med respektive alternativ samt vilket utav dem som passar bäst för just dig, rekommenderar vi dig att kolla in vår tidigare artikel med tips för dig som vill sänka bilen.

 Utforska vårt kompletta utbud av coilovers till Renault Megane.


Andra saker som förbättrar prestandan

Som tidigare nämnts finns det flertalet saker som du kan göra för att förbättra prestandan i din bil. Utöver ovanstående saker kan du exempelvis:

 

·      Byta ut stötdämparna till gasstötdämpare

·      Förse bilen med en dumpventil

 

Det förstnämnda passar perfekt om du inte vill sänka bilen med hjälp av en sänkningssats eller ett par coilovers, men samtidigt vill kunna ta del av förbättrad väghållning i alla situationer.

Det sistnämnda gör bl.a. att du får snabbare respons och spoolup men även ett mer karaktäristiskt och tuffare ljud när du lyfter på gasen.

 

Ta hjälp av Street Performance 

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du lyckas med din Renault Megane Coupé tuning. Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance! 

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg, välkommen.