Albin

Mazda MX-5 NC tuning – en köpguide

Många bilentusiaster strävar efter att maximera prestandan och körglädjen i sin bil. Tillhör du en av dessa entusiaster och äger en Mazda MX-5 NC, har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om hur du kan trimma din bil samtidigt som vi tipsar om passande produkter från vårt välfyllda utbud!

Förbättra prestandan på din Mazda MX-5 NC

Som vi varit inne på tidigare är det många entusiaster som strävar efter att maximera prestandan i sin bil. För att lyckas med detta finns det en hel del komponenter som du kan införskaffa och byta ut.

Nedanför berättar vi mer om några av de saker du kan göra för att förbättra prestandan i din Mazda MX-5 NC, samtidigt som vi passar på att tipsa om lämpliga produkter från vårt utbud:

 

Byt ut luftfiltret

En av de många sakerna du kan göra för att förbättra prestandan i din MX-5:a är att byta ut originalluftfiltret, vilket tenderar att vara gjort av papp. Nackdelen med detta är att motståndet och flödet inte är optimalt.

För att minska motståndet och förbättra flödet kan du med fördel byta ut originalfiltret till ett sportluftfilter. Något som ger dig ökad motoreffekt!

Hos oss på Street Performance hittar du uteslutande luftfilter från marknadsledande varumärken som AEM och K&N. På så sätt kan du känna dig trygg med att de har en hög kvalitet, lång livslängd och levererar goda resultat. 

Utforska vårt kompletta utbud av modellanpassade luftfilter till Mazda MX-5 NC.

 

Byt ut avgassystemet

Väljer du att byta ut luftfiltret kan du med fördel passa på att byta ut avgassystemet. Mer specifikt ett sportavgassystem. Genom att göra detta förbättrar du inte enbart prestandan, utan ger även bilen ett sportigare och mer karaktäristiskt ljud.

Hos oss på Street Performance hittar du sportavgassystem från det populära varumärket Simons. Med dessa uppnår du vanligtvis en effektökning på mellan 3-5%. Gäller det däremot en trimmad MX-5:a kan man räkna med en betydligt större ökning än så! 

Utforska vårt kompletta utbud av avgassystem till Mazda MX-5 NC.

 

Montera en sänkningssats 

Genom att förse bilen med en sänkningssats får du möjlighet att sänka den. Något som i sin tur leder till en lägre tyngdpunkt med förbättrad väghållning som följd. Därutöver minskar luftmotståndet, vilket kan leda till vissa prestandaförbättringar. Sist men inte minst ger det bilen mer karaktär!

Utforska vårt kompletta utbud av sänkningssatser till Mazda MX-5 NC.

 

Montera coilovers

Likt sänkningssatserna är coilovers till för att sänka bilen, vilket gör att du kan ta del av alla tidigare nämnda fördelar. Det som skiljer coilovers från sänkningssatser är däremot att de ger dig möjlighet att själv justera höjden. Med andra ord kan du således få optimal väghållning och prestanda i alla situationer! 

Som om detta inte vore nog finns det coilovers för olika typer av körmönster, vare sig du ägnar sig åt gatkörning, bankörning eller driftning.

Mer information om vad som skiljer coilovers från sänkningssatser hittar du i vår tidigare artikel med tips för dig som vill sänka bilen

Utforska vårt kompletta utbud av coilovers till Mazda MX-5 NC.

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du lyckas med din Mazda MX-5 NC tuning. Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance!

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.