Albin

Så underhåller du ljus skinnklädsel i bilen

Ljus skinnklädsel är ett populärt val bland de som önskar ett mer stilrent och elegant utseende. Dessvärre tenderar det ljusare skinnet att lättare bli missfärgat och smutsigt. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för att underhålla en ljus skinnklädsel.

Underhållstips för ljus skinnklädsel 

Som nämnts inledningsvis tenderar ljust skinn att lättare bli missfärgat och smutsigt. Genom att kontinuerligt underhålla lädret kan du däremot minska risken för detta och samtidigt säkerställa att det håller sig i bästa tänkbara skick! 

Nedanför delar vi därför med oss av våra bästa underhållstips:

 

Rengör sätena

Om du upplever att dina säten är smutsiga i dagsläget, alternativ om de blir det i framtiden, gäller det först och främst att försöka avlägsna smuts och eventuella fläckar.

Som tur är erbjuder vi på Street Performance en rad olika produkter som hjälper dig att avlägsna smutsen på ett enkelt och effektivt sätt. Kolla exempelvis in nedanstående produkter från Leather Magic:

· Fläck & bläckborttagning för läder, vinyl och textil

· Läderrengöring för semi-anilin, vaxat & pull-up läder

· Läderrengöring för mocka & nubuck

 

Applicera läderbalsam

För att hålla lädret återfuktat och förhindra att det uppstår sprickbildningar och tidigt åldrande på sätena, rekommenderar vi dig att behandla dem med läderbalsam. På så sätt kan du känna dig trygg med att lädret får alla eteriska oljor och andra ämnen som krävs för att hålla det mjukt och smidigt!

Beroende på vilken typ av läder du har i din bil kan vi varmt rekommendera dig att spana in nedanstående produkter:

· Leather Magic – Läderbalsam för semi-anilin, vaxat & pull-up läder

· Leather Magic – Läderbalsam för mocka & nubuck

· Leather Magic – Läderbalsam för pigmenterat läder

 

Lägg på en skyddande kräm

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att applicera en skyddskräm, vilken skapar en skyddsbarriär som effektivt avvisar vätskor, oljor och andra kontamineringar som kan leda till bl.a. fläckar. 

För detta ändamål rekommenderar vi dig att använda Leather Magics skyddskräm för pigmenterat läder.

 

Har dina säten gått sönder?

Då rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi berättar hur du gör för att laga lädersätena i din bil.

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.

Vi har även möjlighet att hjälpa dig med läderreparationer!