Albin

Honda Prelude tuning – en köpguide

Det är många bilägare som drömmer om att förbättra prestandan på sin bil. Är du ägare av en Honda Prelude och delar denna önska, har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om hur du går tillväga för att trimma en Honda Prelude!

Förbättra prestandan på din Honda Prelude


Att förbättra prestandan på sin bil kan göras på många olika sätt. Nedanför har vi samlat några av dessa och passar även på att tipsa om lämpliga produkter som hjälper dig att lyckas med tuningen:

 

Byt ut luftfiltret 

Originalluftfiltren som sitter i bilar är tillverkade av papp. Något som gör att luftmotståndet och flödet inte är optimalt. För att få bukt med detta kan du därför byta till ett sportluftfilter. Detta ger bilen minskat motstånd, förbättrat flöde och ökad effekt. Allt detta till ett mycket överkomligt pris! 

Hos oss på Street Performance hittar du uteslutande sportluftfilter från marknadsledande varumärken som AEM och K&N. På så sätt kan du vara säker på att de håller en hög kvalitet och ger önskade effektökningar.

Utforska vårt kompletta utbud av luftfilter till Honda Prelude.

 

Montera en sänkningssats

Genom att sänka bilen kommer du närmare asfalten, vilket leder till minskat luftmotstånd och förbättrad väghållning. Tack vare detta kan du vara säker på att få en bättre prestanda längs vägarna!

Utforska vårt kompletta utbud av sänkningssatser till Honda Prelude.

 

Montera coilovers

Ett alternativ till sänkningssatsen är coilovers. Likt sänkningssatsen gör dessa att bilen hamnar närmare marken och kan dra nytta av alla de fördelar som detta medför. Det som gör coilovers unika är däremot att de kan justeras på höjden, vilket säkerställer maximal väghållning och prestanda i alla situationer!

För att lära dig ännu mer om vad som skiljer de två alternativen åt och vilket av dem som passar bäst för just dig, rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel som är fylld med tips till dig som vill sänka bilen

Utforska vårt kompletta utbud av coilovers till Honda Prelude.  

 

Montera ett luftkit

Med hjälp av ett luftkit har du möjlighet att justera varje stötdämpare individuellt. Något som ger ökad komfort och prestanda!

Utforska vårt kompletta utbud av luftkit till Honda Prelude.

 

Byt ut stötdämparna 

Vill du ha en sportigare bil med förbättrad väghållning och ökad komfort, men känner att du inte vill sänka bilen, kan det vara en bra idé att byta till sportstötdämpare. Enkelt och prisvärt! 

När det kommer till sportstötdämpare erbjuder vi produkter från välkända BILSTEIN, vilka är en av de ledande aktörerna inom området.

Utforska vårt kompletta utbud av stötdämpare till Honda Prelude.


Ta hjälp av Street Performance

Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance!

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.