Albin

3 tips för att få bort lukt från bilsäte

Upplever du att sätena i din bil ger ifrån sig en dålig doft? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen dela med oss av tre tips som hjälper dig att få bort oönskad lukt från dina bilsäten!

Så här avlägsnar du lukt från sätena

Det finns många potentiella anledningar till varför sätena luktar illa. Vanligtvis handlar det däremot om att man har spillt mat eller dryck som har fått fäste i sätena. Det kan också vara så att man har köpt en begagnad bil som någon har rökt i. Oavsett vilket kan du använda nedanstående tips för att bli av med den dåliga lukten:

 

1. Avlägsna ytlig smuts

Det allra första vi rekommenderar dig att göra är att avlägsna ytlig smuts från sätena. Något som enklast görs genom att gå över dem med en dammsugare.

 

2. Tvätta sätena grundligt 

När du har tagit bort den ytliga smutsen är det dags att rengöra sätena ordentligt. Något som enklast görs med ett adekvat rengöringsmedel. För detta ändamål kan vi exempelvis rekommendera dig att använda någon av nedanstående produkter: 

·      Angelwax Absolution – Ett effektivt rengöringsmedel som är särskilt framtaget för att ta bort smuts och fläckar från textilier.

·      Chemical Guys Fabric Clean – Denna tygrengöring bildar ett kraftfullt skum som effektivt löser upp smuts. Tack vare företagets patenterade teknik med enzymer försvinner dessutom dåliga odörer och ersätts av en fräsch citrondoft!  

·      Meguiar’s Carpet & Interior Cleaner – Detta rengöringsmedel kan användas på alla tygbeklädda ytor, inklusive säten, och avlägsnar fläckar från exempelvis kaffe, läppstift och olja.

 

Vill du hitta ännu fler produkter? Då kan vi varmt rekommendera dig att spana in vår tidigare artikel där vi tipsar om de bästa textilrengöringsprodukterna för bilar. Du kan också kolla in vårt kompletta utbud av bilvårdsprodukter.

 

3. Använd en luftfräschare

Efter att du har rengjort sätena kan du med fördel använda en luftfräschare, vilken tar bort dåliga odörer. Nedanför har vi samlat några av de luftfräschare som återfinns bland vårt utbud:

·      Meguiar’s Air Re-fresher New Car Scent

·      Chemical Guys Signature Scent

·      Angelwax Bliss

 

Ta hjälp av Street Performance

Hos oss på Street Performance hittar du ett av nätets största utbud av bilvård. Vi erbjuder även bilprodukter inom en rad andra segment. Vi tillhandahåller bl.a. delar för ditt chassi, bromssystem samt motordelar och säkerhetsutrustning!

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt sortiment? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. 

Befinner du dig i Göteborg är du också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B.