Albin

Byta växelspaksdamask – så gör du

Växelspaksdamasken täcker den nedre delen av växelspaken och har således en central plats i din bil. Något som många upplever som problematiskt eftersom originaldamaskerna inte är särskilt tilltalande. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du kan få en snyggare damask samt berätta mer om hur du genomför själva bytet!

Framhäv inredningen med en custom damask

Som vi varit inne på inledningsvis är det många bilägare som är missnöjda med utseendet på sina originaldamasker. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på att de många gånger är tillverkade av gummi eller ett billigt konstläder som ger ett tråkigt och plastigt utseende. 

Om du tillhör en av dem som känner igen sig i ovanstående situation, blir du troligtvis glad när vi berättar att det finns ett bättre alternativ som gör det möjligt att framhäva växelspaken och ge inredningen en sportigare och exklusivare känsla.

Hos oss på Street Performance har du nämligen möjlighet att beställa custom växelspaksdamasker som är tillverkade i exklusiva material som alcantra och äkta läder. Du kan välja mellan en mängd olika färger och kan även välja kulör på stygnen. Det blir inte mycket snyggare än så!

Se vår damask i alcantra och vår damask i läder.

 

Färga om din befintliga damask

Ett annat alternativ är att färga om din befintliga damask, vilket är möjligt om du har en av äkta skinn. Hur du lyckas med detta kan du läsa mer om i vår tidigare artikel där vi berättar hur du färgar skinnklädseln i en bil

 

Så byter du växelspaksdamasken

Om du bestämmer dig för det förstnämnda alternativet funderar du säkert på hur du gör för att byta ut damasken. Nedanför berättar vi därför mer om hur du lyckas med detta (du bör däremot vara medveten om att processen kan skilja sig något åt mellan olika bil- och årsmodeller):

 

1. Skruva lös växelspaksknoppen

Det allra första du bör göra är att lossa på växelspaksknoppen. Något som i de flesta fall inte kräver några verktyg. Skruvar du knoppen moturs med handen bör den lossna.

 

2. Ta bort damasken 

När du väl avlägsnat växelspaksknoppen är det dags att göra detsamma med damasken. I många bilar är damasken fastskruvad i panelen. Du börjar därför med att slita den rakt upp för att lossa på såväl damask som panel. Därefter är det bara att lossa på skruvarna som håller fast damasken i panelen.

Vi har sagt det tidigare men säger det igen; notera att denna process kan skilja sig åt mellan olika bilar och årsmodeller.

 

3. Montera den nya damasken

Sist men inte minst är det bara att montera den nya damasken på samma enkla sätt som den gamla demonterades. Svårare än så är det inte!

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.