Albin

BMW E30 Touring tuning – en köpguide

BMW E30 Touring är en populär bil bland entusiaster som ägnar sig åt tuning. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att förbättra prestandan på din BMW E30 Touring!

Förbättra prestandan på din BMW E30 Touring

När det kommer till tuning finns det många saker som man kan göra för att uppnå önskad prestanda. Här tipsar vi om några av dessa samtidigt som vi passar på att rekommendera lämpliga produkter från vårt utbud:

 

Byt ut avgassystemet

Att byta ut avgassystemet är ett enkelt och effektivt sätt att förbättra prestandan på din E30 Touring. Genom att byta till ett sportavgassystem kan du däremot inte enbart njuta av en förbättrad effekt, utan också av ett mer karaktäristiskt och sportigt ljud samt minskad bränsleförbrukning! 

Genom att byta till ett sportavgassystem kan du oftast få en effektökning om 2–5 procent. Trimmar du bilen kan du dock räkna med en betydligt större ökning.

Utforska vårt kompletta utbud av avgassystem till BMW E30.

 

Byt ut luftfiltret

Ett annat tips är att byta ut luftfiltret. Något som kan göras oavsett om du byter ut avgassystemet eller inte. Väljer du det förstnämnda är det nästan ett måste, då du får ett minskat motstånd, förbättrat flöde och ökad effekt. Allt detta för några hundralappar!

Utforska vårt kompletta utbud av luftfilter till BMW E30.

 

Montera en sänkningssats

När du sänker bilen får den inte enbart ett tuffare utseende. Den får också ett minskat luftmotstånd, lägre tyngdpunkt och förbättrad väghållning. En viktig del för att säkerställa att du får ut mesta möjliga av din trimmade bil. Likt luftfilterbytet är det dessutom ett billigt ingrepp!

Utforska vårt kompletta utbud av sänkningssatser till BMW E30.

 

Montera coilovers

Coilovers fyller samma funktion som sänkningssatsen – de ger bilen en lägre tyngdpunkt och förbättrad väghållning. Den stora skillnaden är däremot att coilovers kan justeras i flera lägen, vilket garanterar optimal väghållning i alla situationer!

För att lära dig ännu mer om för- och nackdelarna med respektive alternativ, samt vilket av dem som passar bäst för just dig och din bil, rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi delat med oss av tips till dig som vill sänka bilen

Utforska vårt kompletta utbud av coilovers till BMW E30.

 

Byt ut stötdämparna

Vill du njuta av en förbättrad prestanda och ökad komfort, men känner inte för att sänka bilen, kan du istället byta ut stötdämparna på bilen. Mer specifikt bör du byta till ett par sportstötdämpare.

Utforska vårt kompletta utbud av stötdämpare till BMW E30.

 

Ta hjälp av Street Performance

Där har du det – en handfull tips som hjälper dig att lyckas med din BMW E30 Touring tuning! Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance! Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.