Albin

Tips för bättre väghållning på din Volvo 740

När man trimmar sin bil och ägnar sig åt bl.a. drifting, är det inte ovanligt att man upplever bilens väghållning som dålig. Här tänkte vi därför dela med oss av en handfull tips och råd som hjälper dig att förbättra väghållningen på din Volvo 740.

Så gör du för att förbättra väghållningen

Nedanför hittar du fem tips som du kan använda för att förbättra väghållningen på din Volvo 740:

 

Montera sänkningsfjädrar 

Genom att sänka bilen får den en lägre tyngdpunkt, vilket bl.a. leder till att kontaktytan och väghållningen förbättras, både vid ”normal” körning samt vid drifting. En annan stor fördel med sänkningsfjädrar är att de är billiga. Med andra ord får du en prisvärd och bra lösning!

Vi erbjuder ett välsorterat utbud av sänkningssatser som passar i en Volvo 740.

 

Montera coilovers

Även om sänkningsfjädrar är prisvärda och fungerar bra, kan de inte mäta sig med coilovers. Med dessa har du nämligen möjlighet att justera varje stötdämpare individuellt och på så sätt säkerställa bästa möjliga väghållning i alla lägen!

När det kommer till coilovers tillhandahåller vi uteslutande produkter från D2, vilka är marknadsledande inom ämnet. Vi erbjuder produkter som är anpassade för såväl gatkörning som bankörning, drifting och rally på asfalt. 

Se våra coilovers som passar i en Volvo 740.

 

Byt ut bakaxeln/bakvagnen

Brytningar och hjulstuds är ett vanligt problem som leder till försämrad väghållning. Framförallt om man har trimmat bilen och gillar att drifta. För att få bukt med dessa brytningar och hjulstuds rekommenderar vi dig att byta ut bakaxeln/bakvagnen.

Mer specifikt rekommenderar vi dig att montera TXR bakvagn som är särskilt anpassad för att monteras i en Volvo 740. En mycket högkvalitativ produkt som dessutom är enkel att montera i och med att fästs i originalinfästningarna.

 

Montera ett fjäderbensstag

Något annat som kan ställa till problem när man trimmar bilen och ägnar sig åt bl.a. drifting, är att karossen inte är lika stabil som tidigare. För att styva upp karossen och förbättra stabiliteten igen, kan du med fördel montera ett fjäderbensstag i bilen.

Utforska vårt kompletta utbud av fjäderbensstag för Volvo 740.    

 

Montera nya länkarmar

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att förse bilen med nya länkarmar/ett styrvinkelkit. På så sätt kan du få en bredare styrvinkel samt ökad caster och camber, vilka är viktiga aspekter för att förbättra väghållningen.

Kolla in våra styrvinkelkit som är anpassade för Volvo 740.   

 

Ta hjälp av Street Performance

Där har du det – en handfull saker som du kan göra för att förbättra väghållningen på din Volvo 740!

Har du några ytterligare frågor om våra produkter? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.

Du är också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.