Albin

Tips för bättre väghållning på din Volvo 240

Äger du en Volvo 240 och upplever att den inte har optimal väghållning? Då kommer du troligtvis att finna denna artikel hjälpsam. Vi tänkte nämligen dela med oss av en handfull tips och råd som hjälper dig att förbättra väghållningen på en 240.

Så kan du förbättra väghållningen på din 240 

Det är många där ute som upplever att väghållningen på sin bil inte är optimal. Framförallt om man har en äldre bil som man dessutom har trimmat. Om så är fallet för dig som äger en Volvo 240, kan du med fördel ta till nedanstående knep:

 

Montera en sänkningssats

Med hjälp av sänkningsfjädrar kan du ge din 240 en lägre tyngdpunkt, förbättrad väghållning samt ett mer karaktäristiskt utseende. Att förse bilen med nya fjädrar är även en förhållandevis billig insats. 

Bland vårt sortiment hittar du högkvalitativa produkter från marknadsledande varumärken som Jamex. Se vårt kompletta utbud av sänkningssatser som passar på en Volvo 240 för att hitta en lämplig produkt till just din bil.

 

Montera nya stötdämpare

Även nya sportstötdämpare kan hjälpa till att förbättra väghållningen. De kan dels användas om du monterat en sänkningssats men är även ett perfekt alternativ om du önskar ett sportigare utseende men inte känner för att sänka bilen.

Vi rekommenderar dig att spana in stötdämparna från tyska Bilstein. De håller en hög kvalitet och arbetar med ett gastryck, vilket säkerställer att väghållningen alltid är bästa möjliga. Utforska vårt utbud av stötdämpare till Volvo 240.

 

Montera ett luftkit

Om du inte nöjer dig med något annat än det allra bästa är luftfjädring ett passande alternativ. Genom att montera ett luftkit har du nämligen möjlighet att justera stötdämparna och på så sätt få en stabil körkänsla i alla situationer, inte minst i tighta svängar och kurvor.

När det kommer till luftfjädring erbjuder vi uteslutande produkter från D2, vilka är marknadsledande inom området. Se våra kompletta luftkit till Volvo 240.

 

Montera ett styrvinkelkit

Om du ägnar dig åt drifting har du säkerligen märkt att framvagnen inte håller måttet för detta. Vibrationer, hjulstuds och en allmänt dålig känsla är vanligt förekommande. För att ge framvagnen extra stabilitet och eliminera vibrationer och hjulstuds, rekommenderar vi dig att montera ett länkarms-/styrvinkelkit. 

Utforska våra styrvinkelkit som passar i en Volvo 240.

 

Montera ett fjäderbensstag

Likt ett styrvinkelkit används fjäderbensstag för att ge extra stabilitet till karossen. Se våra fjäderbensstag som är anpassade för en Volvo 240.

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du kan gå tillväga för att förbättra väghållningen på din Volvo 240! 

Har du några ytterligare frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka inte på att kontakta oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.

Du är också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.