Albin

Tvätta motorrum på bil – så gör du

Likt bilens interiör och exteriör blir motorrummet smutsigt. Men hur gör man egentligen för att tvätta motorrummet på en bil? Här delar vi med oss av våra bästa tips och råd för hur du lyckas med detta.

Så här genomför du en motortvätt


Motorrummet är hjärtat i bilen. Likt dess interiör och exteriör ansamlar detta utrymme en hel del smuts och avlagringar med tiden. Smuts och avlagringar som bland annat innebär en ökad brandrisk. 

Som du säkerligen förstår är det därför av största vikt att man tvättar bilens motorrum. Många är däremot rädda för att en sådan rengöring ska vara svår att genomföra. Så är dock inte fallet!

Nedanför berättar vi mer om hur du gör en motortvätt:

 

1. Se till att motorn är sval

Innan du kan sätta igång och rengöra motorrummet är det viktigt att motorn är sval. Är den varm riskerar rengöringsprodukterna att bränna fast och skada viktiga komponenter. Har du nyss använt bilen bör du således låta den stå i minst 30–60 minuter innan du påbörjar rengöringen.

 

2. Täck över känsliga komponenter 

När du har säkerställt att motorn är kall kan du sätta igång och täcka för känsliga komponenter som säkringsbox och andra eldetaljer respektive generator och fördelarlock.

 

3. Applicera ett avfettningsmedel

Nästa steg är att applicera ett avfettningsmedel. Här är det däremot viktigt att du är väldigt försiktig och väljer ett medel som kan användas i motorrummet. Därutöver är det av största vikt att du följer anvisningarna på flaskan!

Hos oss på Street Performance hittar du ett av nätets största utbud av bilvårdsprodukter. Något som givetvis inkluderar avfettningsmedel. All in one och Tartech från Car Care Products är några av dem.  

I samband med att du applicerar avfettningsmedlet i motorrummet kan du med fördel använda dig av en mjuk borste för att komma åt alla ytor.

 

4. Skölj bort medlet

När du har applicerat avfettningsmedlet och låtit det verka enligt anvisningarna, är det dags att skölja bort det. Här är det viktigt att trycket mot motor och kylarflänsar inte blir för stort.

 

5. Torka med mikrofiberduk och lufttryck 

Sist men inte minst är det dags att se till att motorrummet blir torrt. För att lyckas med detta kan du exempelvis torka av det med en mikrofibertrasa samt använda lufttryck på svåråtkomliga ytor. Ett annat tips är att lämna motorhuven öppen ett tag.

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt sortiment? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Befinner du dig i Göteborg är du också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B.