Albin

Tona lampor på bilen – så gör du

Det är många där ute som önskar att tona sina blinkers och lyktor för att därigenom ge bilen ett mer karaktäristiskt utseende. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att tona lamporna på din bil!

Så tonar du bilens lampor

Blinkers, bakljus och framljus kan alla tonas för att ge bilen ett mer karaktäristiskt utseende. Det är dessutom något som enkelt och billigt kan göras på egen hand. För att få ett bra resultat är det däremot viktigt att göra det hela på rätt sätt.

Följ nedanstående steg och du kommer säkerligen att lyckas med toningen:


1. Undersök om det finns några defekter

Först och främst bör du undersöka om det finns några större defekter i form av exempelvis oxidation eller repor. Om så är fallet bör lyktorna återställas till sitt ursprungliga skick, vilket enklast görs med ett restorationskit. Vi erbjuder två praktiska kit som återställer även de mest slitna strålkastarna:

· Meguiar’s Basic Headlight Restoration Kit

· Meguiar’s Heavy Duty Headlight Restoration Kit

Har de däremot inga större defekter räcker det med att rengöra dem. Något som vi berättar mer om i nästa steg.

 

2. Börja med att rengöra lyktorna

Det allra första du måste göra är att rengöra lyktorna. Och det grundligt. Det får nämligen inte finnas kvar smuts eller beläggningar när du ska applicera toningssprayen.

Bland vårt välfyllda sortiment av bilvård hittar du en mängd olika produkter som hjälper dig att rengöra lyktorna. En av de produkter som vi varmt kan rekommendera för ändamålet är Angelwash.

 

3. Vänta tills lyktorna är torra

När du väl har tvättat av och rengjort lyktorna är det viktigt att du väntar tills de blir helt torra. Om de är blöta är nämligen chansen stor att sprayen inte fäster ordentligt, samtidigt som färgen kan börja rinna och ge ett fult slutresultat.


4. Använd en Claybar

För att säkerställa att ytan är helt fri från smuts rekommenderar vi dig att även gå över lyktorna med en s.k. Claybar efter tvättningen. För detta ändamål fungerar AngelWax Yellow Claybar utmärkt att använda!

 

5. Använd maskeringstejp på kringliggande ytor 

För att inte få toningsspray på lacken och andra omkringliggande ytor är det viktigt att täcka för dessa med hjälp av maskeringstejp och täckpapper.

 

6. Applicera toningssprayen

Nu är förarbetet gjort och du kan påbörja det roliga – att applicera toningssprayen!

Utforska vårt kompletta utbud av toningsspray för att hitta en produkt som passar just dig och din bil.

Vid appliceringen är det viktigt att följa instruktionerna på flaskan. Spraya jämna och fina lager och tänk också på att inte vara för nära lampan när du sprayar.

 

7. Låt torka

Efter applicering är det bara att låta färgen torka och voilá – du har nu tonat lamporna på din bil. Svårare än så är det inte!

 

Vänd dig till oss på Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg, vi ser fram emot att hjälpa dig!