Albin

Sportluftfilter vs original – vad är skillnaden?

Det finns många fördelar med att förse bilen med ett sportluftfilter. Men vad är det egentligen som skiljer ett sportluftfilter från originalfiltret? Här reder vi ut alla frågetecken!

Skillnader mellan sportluftfilter och originalfilter

Som vi har varit inne på tidigare finns det många fördelar med att förse bilen med ett sportluftfilter. Men vad beror detta på? Nedanför berättar vi mer om vad som skiljer de två alternativen åt:

 

Material

En av de främsta sakerna som skiljer sig mellan ett sport- och originalfilter är materialet. Originalen är vanligtvis tillverkade av papp medan sportluftfilter består av bomull och andra liknande material.

 

Luftmotstånd 

Till följd av materialvalet i sportluftfilter minskar luftmotståndet.

 

Luftflödet

I och med att luftmotståndet i sportluftfilter minskar, ökar också luftflödet.

 

Effekt

En av de största fördelarna med det minskade luftmotståndet och ökade luftflödet, är att sportluftfilter leder till stora effektökningar. Kompletterar du dessutom filtret med ett sportavgassystem blir effekten ännu större!

 

Gasrespons 

Ytterligare en fördel med sportluftfilter är att de ger en bättre gasrespons än orginalfilter.

 

Bränsleförbrukning

Det är däremot inte enbart prestandan som är bättre med ett sportfilter. Vad många inte vet är att de också bidrar till att minska bilens bränsleförbrukning. 

 

Rengöring 

Som tidigare nämnts är originalfilter tillverkade av papp. Något som gör att de snabbt slits ut och behöver bytas ut. Så är inte fallet med sportluftfilter. Dessa kan nämligen rengöras på ett snabbt och smidigt sätt, vilket i sin tur medför att du sparar pengar över tid.

 

Sammanfattningsvis

För att summera det hela är sportluftfilter tillverkade av material som bomull medan originalfilter är tillverkade av papp. Detta medför bland annat att sportfiltret har ett mindre luftmotstånd och bättre luftflöde, vilket i sin tur ger bilen ökad effekt och gasrespons samt minskad bränsleförbrukning!

 

Köp ditt sportluftfilter hos Street Performance

Hos oss på Street Performance hittar du ett stort utbud av sportluftfilter. Vi erbjuder uteslutande produkter från marknadsledande varumärken som AEM, K&N och Green Cotton. Självklart erbjuder vi även rengöringsspray från AEM och rengöringsspray från K&N, så att du kan hålla ditt filter i bästa tänkbara skick!

 

Har du några frågor eller funderingar?

Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Befinner du dig i Göteborg är du också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B.