Albin

Rengöra vindruta – så gör du

Det är inte ovanligt att bilens vindruta snabbt blir smutsig. För att få bästa tänkbara sikt och samtidigt hålla din bil ren och fräsch, gäller det därför att hålla efter den med jämna mellanrum. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra vindrutan!

Så rengör du bilens vindruta

Som nämnts inledningsvis är det inte ovanligt att vindrutan snabbt blir smutsig. Något som inte är särskilt konstigt med tanke på allt den kommer i kontakt med. Avgaser, damm, blöta löv, insekter och annan smuts.

Resultatet är en smutsig yta som nästan har en tjock beläggning eller hinna på sig. För att bli kvitt detta problem och istället få en skinande ren ruta, kan du med fördel följa nedanstående steg:

 

Rengör rutornas insida

När du väl är i färd med att rengöra vindrutan så är det lika bra att ge alla rutor lite kärlek. Både in- och utvändigt. Vi rekommenderar att du börjar med det förstnämnda.

För att lyckas med detta och dessutom göra processen väldigt enkel och smidig, kan du med fördel använda dig av någon av nedanstående produkter:

 

Chemical Guys Signature Glass Cleaner

 

Denna glasrengöring från Chemical Guys är framställd för att med några få sprayningar ta bort de allra tuffaste smutsbeläggningarna. Allt utan att lämna några ränder efter sig.

Läs mer om och köp Chemical Guys Signature Glass Cleaner.

 

Meguiar’s NXT Generation Glass Cleaner

 

Från populära Meguiar’s kommer detta effektiva rengöringsmedel som enkelt avlägsnar tuff och ingrodd smuts från dina rutor. Även här slipper du ränder, flammighet och andra otrevligheter.

Läs mer om och köp Meguiar’s NXT Generation Glass Cleaner.

 

Applicering och rengöring

När du väl har inhandlat en passande produkt är det dags att applicera den. Både Chemical Guys och Meguair’s rengöringsmedel har praktiska sprayflaskor som gör appliceringen enkel. 

Spraya medlet på rutan och låt verka i några sekunder. Ta därefter en ren duk och torka från sida till sida. Använd sedan ytterligare en duk för att torka bort eventuella restprodukter. Du bör alltså använda två torkdukar.

Fortsätt sedan på samma sätt på samtliga rutor. Svårare än så är det inte!

 

Rengör rutornas utsida

När insidan väl är ren är det dags att ge sig på utsidan. För detta ändamål har vi satt ihop ett komplett fönstertvättar-kit som innehåller alla de produkter som du behöver:

 

Angelwax Fönsterkit 

 

I detta kompletta kit medföljer det Angelwax Vision fönsterputs, Angelwax H2GO avrinning med tillhörande applikator, Angelwax spolarvätska samt fönsterputsdukar. Med andra ord allt du kan tänkas behöva för att få skinande rena bilrutor! 

Läs mer om och köp Angelwaxs Fönsterkit.

 

Börja med att skölja av rutorna

Först och främst bör du skölja av rutorna för att avlägsna den mest ytliga smutsen. Låt de sedan torka.

 

Applicera fönsterputsmedlet

När du väl har sköljt av rutorna med vatten och låtit dem torka, är det dags att applicera fönsterputsmedlet Vision. Spraya medlet över hela rutan och låt verka i några sekunder.

Använd sedan samma teknik som du gjorde på insidan – ta den ena duken och torka från sida till sida, den andra för att avlägsna restprodukter.

När du ska torka av vindrutan så kan du dela upp den i två sektioner, då det kan vara svårt att nå från den ena sidan till den andra.

 

Behandla glaset med avrinningsmedlet

Därefter är det dags att behandla rutorna med det medföljande avrinningsmedlet. Applicera medlet på applikatorn och sprid ut det på rutorna med hjälp av små cirkelrörelser.

Låt det sedan verka i 10–15 minuter innan du torkar av ytan med en torkduk. Efter applicering har glaset fått en hydrofobisk beläggning som gör att vatten och smuts rinner av lättare.

 

Fyll på med spolarvätskan 

Sist men inte minst är det dags att fylla på den medföljande spolarvätskan. Den är mycket högkoncentrerad, tar effektivt bort ytlig smuts och har samtidigt en god avisande effekt.

 

Ta hjälp av Street Performance

Där har du det – en komplett guide för hur du rengör bilens rutor!

Har du några ytterligare frågor eller funderingar om våra produkter? Tveka då inte på att kontakta oss. Vi på Street Performance är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Givetvis är du också varmt välkommen in till vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg.