Albin

Rengöra torkarblad – så gör du

Du har troligtvis upplevt det förr – att torkarbladen skriker, gnisslar och upplevs som hårda. Något som inte enbart är irriterande, utan också kan skada din vindruta. För att slippa detta kan du med fördel fräscha upp dem. Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra bilens torkarblad!

Därför är det viktigt med rena torkarblad

Först och främst hade vi däremot tänkt berätta mer om varför det är så viktigt att ha rena och fräscha torkarblad. Som tidigare nämnts är det lätt hänt att bilens vindrutetorkare upplevs som hårda och ger ifrån sig ett skrikande ljud.

Har du otur kan detta leda till att rutan blir repig och behöver bytas ut. En repig ruta är nämligen inte bara ful att titta på, utan den medför också en försämrad sikt. Något som o som tur ökar riskerna för att en olycka ska ske.

På samma sätt är torkarbladen mycket utsatta för väder och vind respektive smuts. Om du inte rengör bladen kan deras funktion försämras, vilket även det medför försämrad sikt och ökade risker i trafiken.

 

Tips för att fräscha upp dina torkarblad

Som du kan se finns det många goda anledningar till att hålla efter dina vindrutetorkare. Nedanför berättar vi mer om hur du lyckas med detta på bästa sätt:

 

1. Använd rätt produkter

Det allra första du bör tänka på är att använda rätt produkter vid rengöringen. Även om det är fullt möjligt att fräscha upp torkarbladen med en trasa och lite koncentrerad spolarvätska, rekommenderar vi dig att använda bilvårdsprodukter som även ser till att göra återställa gummits mjuka och naturliga egenskaper.

För detta ändamål kan vi varmt rekommendera nedanstående produkter:

· Silk Shine Dressing från Chemical Guys - en effektiv plast- och gummibehandlare som effektivt rengör torkarbladen och återställer dem till fabriksfinish.

· Däck och vinylbehandling från Dri Wash n’ Guard – ett effektivt rengöringsmedel som dessutom återskapar gummits naturliga och mjuka egenskaper samtidigt som det efterlämnar en skyddande yta. Perfekt för hårda och skrikande torkarblad!

 

2. Rengör torkarbladen frekvent 

När du väl har inhandlat en lämplig produkt är det bara att rengöra torkarbladen, och det frekvent. Kontinuerlig rengöring är nämligen ett av de allra bästa sätten att hålla bladen rena och fräscha under en längre tid.


3. Rengör rutan

Det är däremot inte enbart torkarbladen som är viktiga att rengöra. Även rutan är viktig att hålla ren för att undvika skadade och skrikande vindrutetorkare. För att lyckas med detta rekommenderar vi dig att använda en glasrengöring som NXT Generation Glass Cleaner och därefter gå över rutan med en s.k. Claybar. Här finns några olika alternativ:

· Angelwax Claybar Blue Medium

· Angelwax Claybar Red Hard

· Angelwax Claybar Yellow Soft

Sist men inte minst bör du behandla rutan med Angelwax H2GO för att göra rutan vattenavvisande. Något som i sin tur medför att slipper använda vindrutetorkarna när du kör i hastigheter över 50–60 km/h. Bra, va?

 

4. Var uppmärksam på isbildningar

Sverige är väl känt för sina låga temperaturer och stora snömängder. Något som kan ställa till problem för torkarbladen. Om du använder vindrutetorkarna när det är is på rutan är nämligen chansen stor att bladen skadas. För att hålla dem i bra skick bör du därför vara uppmärksam på isbildningar.

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att rengöra bilens torkarblad på bästa sätt. Genom att följa ovanstående steg kommer de garanterat att hålla sig rena och fräscha under lång period, samtidigt som risken för trafikolyckor minskar! 

Har du några ytterligare frågor eller funderingar om våra produkter? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Om du bor du i eller besöker Göteborg är du dessutom varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B.