Albin

Polera lyktglas – så gör du

Över tid kan bilens lyktor bli både smutsiga och repiga. Istället för att byta ut dem kan du däremot välja ett polera dem, vilket är ett hållbarare och mer prisvärt alternativ. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att polera bilens lyktglas!

Så polerar du bilens lyktglas steg-för-steg 

Som vi varit inne på inledningsvis är det inte ovanligt att bilens lyktor får en matt beläggning över tid. Inte heller repor är ovanliga att dra på sig.

För att få bukt med dessa problem kan du med fördel polera lyktorna. Något som är skonsamt för såväl plånbok som miljö. Nedanför berättar vi därför mer om hur du går tillväga för att polera lyktglasen på din bil:

 

1. Börja med en ordentlig rengöring

Det allra första du bör göra är att rengöra glaset.

För att lära dig mer om hur du lyckas med detta rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel vid namn ”Rengöra lyktglas – så gör du”.

 

2. Skydda området runt strålkastarna

När glaset är rent och torrt kan det vara en bra idé att skydda området runt strålkastarna med maskeringstejp. På så sätt undviker du nämligen att polermedlet hamnar på lacken eller att du råkar köra med polermaskinen utanför strålkastarna.

 

3. Påbörja poleringen

Nästa steg är att påbörja poleringen. Beroende på glasets skick kan du behöva olika typer av trissor och polermedel. Börja med en grövre variant på såväl trissor som medel och jobba dig sedan vidare till de finare varianterna.

Här gäller det att reglera varvtalet så att det inte är för högt, 600 varv per minut brukar räcka. Jobba sedan lugnt och metodiskt och torka bort rubbningsresterna med en mikrofiberduk.   

Vill du underlätta både inköp och genomförande kan vi varmt rekommendera dig att spana in Meguiar’s Heavy Duty Headlight Restoration Kit, vilket innehåller allt du kan tänkas behöva för att polera och fräscha upp bilens lyktglas!

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du fortfarande några frågor eller funderingar om vilken eller vilka produkter du ska använda i just din bil? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg, vi ser fram emot att hjälpa dig!