Albin

Opel Ascona tuning – en köpguide

Det går alltid att få ut ännu mer av sin bil, både när det kommer till prestanda och komfort. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att förbättra dessa aspekter i en Opel Ascona!

Förbättra prestandan på din Opel Ascona

Ascona tillverkades av den tyska biltillverkaren Opel mellan åren 1970-1988. Bilen framställdes i tre olika generationer innan den ersattes av Vectra. Än idag finns det däremot en hel del Asconas som rullar på de svenska vägarna. Är du en av dem som äger en sådan - och har en önskan om att förbättra dess prestanda - kan du med fördel spana in nedanstående tips:

 

Byt till ett sportavgassystem

Ett av de bästa sätten att förbättra prestandan på en Opel Ascona är att byta ut originalavgassystemet till ett sportavgassystem. Dessa har grövre rör och bättre flöde, vilket ger bilen förbättrad prestanda och ett sportigare ljud.

När det kommer till sportavgassystem tillhandahåller vi på Street Performance produkter från det marknadsledande varumärket Simons. De håller en hög kvalitet och ger vanligtvis effektökningar mellan 2-5 procent. Trimmar du bilen blir denna siffra ännu högre!

 

Utforska vårt kompletta utbud av sportavgassystem till Opel Ascona.

 

Byt till ett sportluftfilter

Om du byter till ett sportavgassystem bör du även byta ut luftfiltret. Något som däremot kan göras oavsett. Genom att byta till ett sportluftfilter kan du nämligen få ett minskat luftmotstånd och ökat luftflöde, vilket i sin tur leder till snabbare gasrespons och mer effekt!

 

Utforska vårt kompletta utbud av sportluftfilter till Opel Ascona.

 

Byt till sportstötdämpare

Stötdämparen fyller en viktig funktion i din bil. Har du originalstötdämpare monterade är dessa däremot inte optimala ur ett prestanda eller komfortperspektiv. För att kunna njuta av förbättrad prestanda, komfort och väghållning bör du därför byta till ett par sportstötdämpare!

 

Utforska vårt kompletta utbud av sportstötdämpare till Opel Ascona.

 

Ta hjälp av Street Performance 

Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance! 

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.