Albin

Måla bromsok – så gör du

Bromsoken syns genom dina fälgar och många väljer därför att måla dessa för att ge bilen det rätta utseendet. Tillhör du en av dem som gärna vill göra detta? Då kommer du troligtvis att glädjas av vårt kompletta steg-för-stegguide där vi berättar hur du målar dina bromsok på bästa sätt!

Måla bromsok steg-för-steg 

Att måla sina bromsok ska vara enkelt. Därför har vi satt ihop ett komplett kit som innehåller allt du behöver för att få ett lyckat resultat: 

· Bromsoksfärg från Foliatec

· Härdare

· Rengöringsspray

· Stålborste

· Handskar

· Blandpinne

När du väl har inhandlar ditt kit är det dags att sätta igång. Genom att följa nedanstående steg får du säkerligen ett utmärkt resultat:

 

1. Demontera hjulen

För att komma åt bilens bromsok måste du först och främst demontera hjulen. Något som du enkelt gör genom att lossa på bultarna och dra hjulen mot dig.

 

2. Borsta bromsdelarna

När du väl har demonterat hjulen är det dags att borsta av bromsdelarna som du vill måla med den medföljande stålborsten. Detta för att få bort den allra värsta smutsen och samtidigt rugga till ytan, vilket gör att färgen fäster bättre.

Notera att bromsoken kan sitta kvar på bilen. De behöver alltså inte demonteras, vilket är en stor fördel!

 

3. Applicera rengöringen

Nästa steg är att applicera den medföljande bromsrengöringen på alla ytor som du vill måla.

 

4. Blanda färgen och härdaren

Nu är det inte länge kvar innan du kan sätta igång med det roliga – att måla. Innan dess måste du däremot bland färgen med den medföljande härdaren. Använd blandpinnen för detta.

 

5. Måla bromsoken 

Därefter är det bara att sätta igång och måla dina bromsok. Applicera färgen med hjälp av en pensel. Låt torka och du är färdig!

Resultatet är en mycket fin och beständig yta med en härlig finish. Efter målningen är oken dessutom enklare att rengöra.

 

Ta hjälp av Street Performance 

Som du kan se behöver det inte vara svårt eller kostsamt att måla bromsoken och ge din bil det där lilla extra! 

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Givetvis är du även varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg.