Albin

Så gör du för att fylla på bromsvätska i bilen

För att bromsarna i bilen ska bibehålla sin funktion gäller det att bromsvätskenivån inte är för låg. Men hur gör man egentligen för att kontrollera och fylla på bromsvätskan? Här reder vi ut alla frågetecken!

Varför är det viktigt att fylla på bromsvätska?

Det finns få komponenter som är lika viktiga i en bil som bromsarna. De är essentiella för att du ska kunna framföra din bil på ett tryggt och säkert sätt!

Bromsarna består av flertalet komponenter. Allt ifrån bromsbelägg till bromsskivor. För att dessa komponenter ska fungera som tänkt är de däremot beroende av bromsvätska…

Finns det inte tillräckligt med vätska i systemet kommer inte bromsarna att ta i ordentligt, vilket kan få förödande konsekvenser. Och det är alltså därför som det är så pass viktigt att man kontrollerar och fyller på bromsvätskan! 

Hur ofta bör man fylla på bromsvätska?

På denna fråga finns det inga generella svar. Det beror helt enkelt på hur mycket du använder bilen. En del behöver fylla på vätskan ganska frekvent, medan andra behöver fylla på mer sällan. Det gäller därför att själv hålla koll på vätskenivån!

Hur fyller man på bromsvätska i bilen?

Att fylla på bromsvätska är väldigt simpelt. Inuti motorutrymmet finns det nämligen en behållare för bromsvätska. Exakt vart behållaren är placerad kan däremot variera mellan olika bilmärken och modeller. Börja därför med att leta reda på behållaren, öppna locket och fyll på med bromsvätska upp till den heldragna linjen.  

OBS! Tänk också på att vätskan bör bytas ut vartannat år eller efter 3 000 mil, beroende på vad som inträffar först. 


Köp bromsvätska hos Street Performance

Hos oss på Street Performance hittar du ett välsorterat utbud av bromsvätska från marknadsledande varumärken som Motul. Handla enkelt och tryggt online med snabba leveranser inom hela Sverige!

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. 

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg, vi ser fram emot att hjälpa dig!