Albin

Foliera instrumentpanel – så gör du

Vill du styla bilens insida utan att spendera en förmögenhet? Då kan vi varmt rekommendera dig att foliera bilens instrumentpanel. Låt oss berätta mer om hur du går tillväga för att lyckas med just detta!

Så folierar du bilens instrumentpanel

Att klä om bilens paneler med dekorationsfilm är både enkelt och billigt, samtidigt som slutresultatet blir mycket bra. Nedanför berättar vi mer om hur du går tillväga för att lyckas med folieringen på egen hand:

 

1. Inhandla folie

Det allra första du måste göra är såklart att inhandla folien. Här kan vi varmt rekommendera dig att spana in vår dekorationsfilm med kolfiberlook. En högkvalitativ och värmebeständig film som är mycket lik riktig kolfiber.

 

2. Välj tillvägagångssätt

När du väl har inhandlat folien är det dags att sätta igång med det roliga – att faktiskt foliera din instrumentpanel. 

Innan du sätter igång måste du däremot välja tillvägagångssätt. Antingen väljer du att fästa filmen direkt på instrumentpanelen eller också väljer du att plocka ur panelen från bilen.

Fördelen med det förstnämnda alternativet är att det är väldigt bekvämt. Nackdelen är däremot att det är lite pillrigt samtidigt som det kan hända att slutresultatet inte blir lika bra. 

En av de största fördelarna med att plocka ur panelen innan du monterar filmen är att monteringen blir betydligt enklare, parallellt som slutresultatet troligtvis blir bättre. Nackdelen är såklart att det tar lite extra tid och energi att plocka bort panelen.

 

3. Rengör panelen

Oavsett om du väljer att behålla instrumentpanelen på plats eller att plocka ut den, måste den rengöras. Något som är viktigt för att filmen ska fästa ordentligt samt för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

För detta ändamål rekommenderar vi dig bl.a. att använda Chemical Guys Interior Cleaner, men du hittar även fler passande produkter bland vårt sortiment av bilvård.

 

4. Klä in panelen

Nästa steg är att börja klä in panelen med folien. Här är det noga att du försöker sträcka ut den så mycket som möjligt för att få en jämn och fin yta. Det är även viktigt att du använder dig en vass kniv för att göra eventuella utskärningar.

 

5. Sätt tillbaka panelen

Om du har valt att plocka ut panelen i samband med folieringen, är det nu hög tid att stoppa tillbaks den igen!

 

Ta hjälp av Street Performance 

Där har du det – en komplett steg-för-stegguide om hur du går tillväga för att foliera instrumentpanelen i din bil. 

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt sortiment, är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi på Street Performance är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. På så sätt kan du alltid få en professionell hjälp!

Hör av dig till oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg.