Albin

Fiat Coupé tuning – en köpguide

Äger du en Fiat Coupé och önskar att få ut det mesta av både dess motor och utseende? Hos oss på Street Performance hittar du ett stort utbud av tuning-delar och i denna artikel tänkte vi berätta mer om hur du lyckas med din Fiat Coupé tuning.

Få ut det mesta av din Fiat Coupé

Redan i sitt originalutförande bjuder Coupén på en hel del goda egenskaper både vad gäller prestanda och utseende. Tillhör du däremot den grupp människor som vill ta det ett steg längre och få ut det mesta av sin bil, rekommenderar vi att du uppgraderar den med nya tuning-delar.

Nedanför berättar vi mer om vilka aspekter du kan trimma och vilka produkter vi rekommenderar:

 

Luftfilter 

En av de allra enklaste sakerna du kan göra för att få ut ännu mer av din bil är att byta ut luftfiltret. Och då pratar vi inte om vilket filter som helst utan om ett sportfilter. Genom att förse din Fiat Coupé med ett sådant kan du se till att motorn får mer luft samt ett bättre flöde. 

Tack vare att luftflödet ökar och motståndet för att få ut avgaserna ur motorn minskar, ökar effekten. För att säkerställa att du får maximal prestanda rekommenderar vi dig att investera i ett sportluftfilter från K&N.

 

Sänkningssats

Som tidigare nämnts är det inte enbart motorns prestanda som man kan vilja uppgradera, utan även bilens utseende och väghållning. Något som fördelaktigen kan uppnås med hjälp av en högkvalitativ sänkningssats.

För ändamålet rekommenderar vi H&R’s sänkningssats till Fiat Coupé. Här får du modellanpassade kvalitetsfjädrar från tyska H&R. När du monterar dessa så sänker du bilen med 35mm, vilket resulterar i en lägre tyngdpunkt och tuffare utseende.

Tack vare den lägre tyngdpunkten kan du dessutom dra nytta av ännu fler fördelar, däribland en förbättrad väghållningen utan att tappa komforten. Detta gör fjädrarna till det perfekta valet för dig och din Coupé!

 

Coilovers

Coilovers är någonting som blivit mycket populärt under de senaste åren, och det utav en, eller rättare sagt flera, anledningar. Fördelarna med coilovers är nämligen många:

· De sänker bilen och ger ett bättre utseende

· De ökar prestandan och förbättrar väghållningen

· De gör det möjligt att köra trackdays eller TA/konbana med bilen

· De gör bilen bekvämare att köra

· De gör att du kan hantera bilen snabbare och säkrare

· De gör att du kan justera höjden

När det kommer till coilovers så finns det ett varumärke som ligger oss extra varmt om hjärtat – D2. Produkterna från D2 håller nämligen högsta möjliga kvalitet och säkerställer att du får ut mesta möjliga av din bil! 

Se våra modellanpassade coilovers till Fiat Coupé.

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några ytterligare frågor eller funderingar som rör Fiat Coupé tuning eller våra produkter? Tveka då inte på att kontakta oss på Street Performance. 

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken!

Det går också alldeles utmärkt att besöka vår butik i Göteborg. Här kan du få personlig hjälp och handla många av våra produkter direkt. Vi erbjuder alltid snabba konkurrenskraftiga priser, oavsett om du handlar i vår butik eller online. Hos oss kan du även räkna med snabba leveranser inom hela Sverige.