Albin

3 tips för att få tillbaka färgen på plast

Det är inte ovanligt att bilens plastdetaljer blir solblekta och tappar sin forna färg över tid. Som tur är slipper du däremot köpa nya komponenter för att få bukt med problemet. Med några enkla knep och bilvårdsprodukter kan du snabbt och enkelt få tillbaka färgen på plast!

Varför tappar plasten sin färg?

Det finns många anledningar till varför bilens plastdetaljer tappar sin forna färg och glans över tid. Den allra främsta boven i dramat är däremot solens UV-ljus. Därutöver har kraftiga temperaturförändringar en viss inverkan.

Men som sagt, den främsta orsaken till att plasten tappar sin färg är på grund av solens strålar!

 

Så får du tillbaka färgen på bilens plastdetaljer

Så, hur gör man då för att få tillbaka färgen på bilens plastdetaljer? Nedanför har vi samlat tre produkter som hjälper dig med just detta:

 

Chemical Guys Silk Shine Dressing


Från populära Chemical Guys kommer denna effektiva plast- och gummibehandlare som återställer den ursprungliga färgen på bilens plastdetaljer. Den kan användas både interiört och exteriört och levereras i en praktisk sprayflaska för enkel användning!

Förutom att återställa plastens färg efterlämnar produkten ett skyddande lager mot UVA och UVB strålning, d.v.s. de främsta orsakerna till blekningen. 

Läs mer om och köp Chemical Guys Silk Shine Dressing.

 

Chemical Guys VRP Dressing 


Likt ovanstående produkt kommer denna från Chemical Guys. Den kan användas på en rad olika ytor och fungerar som rena mirakelmedlet på matt och missfärgad plast. 

En annan fördel med VRP Dressingen är att den är mycket enkel att använda. Applicera några droppar på en duk och jobba in den på de interiöra eller exteriöra plastdetaljerna. Enklare än så blir det inte! 

Läs mer om och köp Chemical Guys VRP Dressing.

 

Meguiar’s Ultimate Protectant Dash & Trim


Detta effektiva svärtningsmedel levereras i en praktisk förpackning och återställer färgen både på interiöra och exteriöra plastdetaljer. Perfekt för exempelvis plastlister, stötfångare och liknande. 

Läs mer om och köp Meguiar’s Ultimate Protectant Dash & Trim.

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du fortfarande några frågor eller funderingar om vilken eller vilka produkter du ska använda i just din bil? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg, vi ser fram emot att hjälpa dig!