Albin

Tips för att få bort repor på bilen

Det är inte ovanligt att bilen råkar bli repig. Något som såklart är väldigt tråkigt. Som tur är går det vanligtvis att få bort dessa på egen hand. Låt oss därför berätta mer om hur du kan få bort repor på bilen!

Så får du bort repor i bilens lack

Som nämnts inledningsvis är det inte ovanligt att bilen blir repig. Det kan exempelvis ske till följd av att man råkar backa på någonting, att man själv blir påbackad eller också för att man torkar av bilen felaktigt när den är smutsig. Oavsett vad som har hänt din bil så kan du följa nedanstående steg för att få bort reporna:

 

1. Polera bilen

Polering är ett av de allra bästa sätten för att avlägsna repor och andra otrevligheter från bilens lack. För att lyckas med detta krävs det att du har ett poleringsmedel, en passande trissa samt en polermaskin till förfogande.

 

Tips på poleringsmedel 

Hos oss på Street Performance hittar du ett av nätets största utbud av polish från marknadsledande varumärken som Angelwax, Chemical Guys och Meguiar’s. Nedanför listar vi några av de produkter som vi rekommenderar dig att använda:

· Angelwax Elevation

· Angelwax Perfect Polish

· Angelwax Redemption

· Angelwax Regenerate

· Chemical Guys V38

 

Tips på trissor

Utöver poleringsmedel erbjuder vi också ett stort utbud av passande trissor. Nedanför listar vi några av dem: 

· DA Foam Polishing Disc 5”

· DA Foam Polishing Disc 6”

· Rotary Doam Polishing Pad 7”

 

Så polerar du

När du väl har inhandlat allt material så är det dags att börja polera. Något som är väldigt enkelt: 

· Skaka flaskan

· Applicera önskad mängd polermedel

· Polera en panel i taget tills du har en klar och fin yta

· Torka bort eventuella rester med en mikrofiberduk

 

2. Använd Meguiar’s 3-in-1 Wax

Något annat du kan göra för att avlägsna repor är att använda Meguiar’s specialvax – 3-in-1 Wax – som är särskilt anpassat för att ge bilens lack en högglansig yta som är fri från repor och defekter. Allt i ett enda steg!

Läs mer om och köp Meguiar’s 3-in-1 Wax.

 

3. Använd Meguiar’s Scratch X 2.0

Meguiar’s har inte enbart utvecklat sitt effektiva 3-in-1 Wax, utan också en nyutvecklad formula som tar bort de mest svåråtkomliga reporna. Tack vare de unika microslipade kornen avlägsnas effektivt repor och andra effekter. 

Läs mer om och köp Meguiar’s Scratch X 2.0.

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att få bort repor på din bil. Om du är osäker på vilken produkt du ska välja för just din bil, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance!

Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Tveka aldrig på att kontakta oss – vi ser fram emot att höra från dig.

Du är också varmt välkommen att besöka vår butik på Exportgatan 1B i Göteborg.