Butiken

Premiär för nya lättviktsbromsok i D2 BBK

Nya bromsok till D2s kit!

Nya lättviktsbromsok, D2 Hollow / spindelnäts bromsoks är här!

En ny generation bromskit ifrån D2 är nu här! Nyhet hos oss vintern 2022/ 2023!

Likt ett spindelnät omsluter den bromsskivan för att kunna ge maximal kylning, vridstyvhet och viktbesparing! Gör dig redo för absolut högsta nivån av bromsprestanda till ett otroligt konkurrenskraftigt pris! En ny era har börjat i D2´s ambitioner att ligga längst fram av alla tillverkare av bromskit! 

Vad skiljer nya Hollowoket mot D2 Mono oken?

För att nå en maximal funktion så behöver bromsoket vara vridstyvt. Samtidigt vill man att bromsoken ska vara så lätta som möjligt. Detta eftersom bromsokets massa är en ofjädrad vikt (i de allra flesta fall), det vill säga att det sitter på ”fel” sida av fjädringen. Ofjädrad vikt kostar på, i termer av väguppträdande men också komfort. Dessa två parametrar står i konflikt med varandra, man vill alltså att oket inte ska flexa, att då konstruera det för maximal styvhet betyder också att det blir stort och tungt. 

Likt Formel 1 och andra supersportbilar så har dessa bromsok maskinbearbetas till intrikata former som sprider lasterna så att krafterna fördelas så effektivt som möjligt. Dessa maximalt urfrästa ok ger en mycket lätt och vridstyv konstruktion, D2 monobromsoken som används i 330mm-356mm bromskiten vägen 3,2kg och motsvarande i Hollowutförande vägen endast 2,63kg, en viktbesparing på nästan 20%! 

Nu kan du enkelt får den mesta avancerade tekniken även på din bil!

Bromsoken i storleken 380mm till 421mm har hela åtta stycken bromsbelägg i framoken, detta ger en jämnare och stabilare bromsprestanda och jämnare slitage på beläggen. Varje belägg har två kolvar som trycker dem mot skivan.