Albin

BMW E92 tuning – en köpguide

Är du på jakt efter tuning till din BMW E92? Vi på Street Performance erbjuder ett av nätets största utbud av tuning-produkter, inklusive de som passar till en BMW 3-serie E92. I denna artikel tänkte vi berätta mer om hur du kan uppgradera just denna bilmodell för att få ut mesta möjliga prestanda, samt tipsa om vilka produkter vi rekommenderar.

Få ut det mesta av din BMW E92

Tyskarna, inte minst BMW, är kända för att tillverka högkvalitativa bilar med förstklassig prestanda och utseende. E92:an är inget undantag. Däremot så finns det många som vill ta det hela ett steg längre och trimma bilen ännu mer. 

Nedanför berättar vi mer om hur du kan få ut det mesta av din bil samt vilka produkter vi rekommenderar dig att använda:

 

Avgassystem

En av de bästa sakerna du kan göra är att byta ut originalavgassystemet till ett sportavgassystem. Genom att göra detta så kan du vara säker på att få en bättre prestanda, vanligtvis 2-5%, samtidigt som du får ett betydligt häftigare ljud.

När det kommer till sportavgassystem till BMW E92 rekommenderar vi produkter från Simons®. Dessa håller nämligen en mycket hög kvalitet, parallellt som funktionalitet och designen är av första klass.

Upptäck vårt utbud av modellanpassade sportavgassystem.

 

Dumpventil

Något annat du kan göra är att byta ut dumpventilen. På så sätt kan du få snabbare respons när du trycker på gasen, samtidigt som det hjälper till att ge bilen ett mer karaktäristiskt ljud som garanterat drar blickarna till sig!

Vi kan erbjuda modellanpassade dumpventiler från Forge Motorsport. De återcirkulerande ventilerna kan användas även i de mest modifierade bilar och garanterar högsta möjliga funktionalitet.

 

Väghållningskit

Vi på Street Performance är själva bilentusiaster och bilbyggare. Därför har vi tagit fram ett komplett väghållningskit som passar dig som vill få högsta möjliga komfort, väghållning och prestanda. Dels på gatan men även på banan. 

Se vårt kompletta väghållningskit till BMW E92.

 

Sänkningssats 

Det finns mycket att vinna på en sänkning. En sänkt bil ger dels en lägre tyngdpunkt och bättre väghållning, men även ett tuffare och sportigare utseende. Vi kan erbjuda dig förstklassiga sänkningssatser från H&R.

 

Coilovers

Vill du ta del hela ännu ett steg längre är coilovers att föredra. Du kan då själv justera bilens höjd beroende på vilka egenskaper du önskar. Det finns även coilovers som är särskilt framtagna för banracing, drifting, dragracing, trackdays och liknande. Du väljer själv vilket kit som passar just dig och din bil! 

Synonymt för de coilovers som vi erbjuder är att de kommer från D2. Ett välrenommerat varumärke som är kända över hela världen för sina coilovers.

Se vårt stora utbud av modellanpassade coilovers.

 

Luftkit

Vill du kunna justera höjden på varje fjäder individuellt, kan vi varmt rekommendera dig att investera i ett luftkit. Likt våra coilovers så kommer våra luftkit uteslutande från D2.

Se våra modellanpassade luftkit.

 

Camberstag

Vid exempelvis bankörning kan du vilja justera bilens cambervinkel för att få bästa möjliga väghållning och prestanda. Något som är möjligt att göra med D2:s justerbara camberstag. Perfekt för entusiaster som inte enbart kör på gatan!

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du lyckas med din BMW E92 tuning. Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance! 

Som tidigare nämnts är vi själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.