Albin

BMW E31 tuning – en köpguide

Äger du en BMW 8-serie av modell E31 och känner att prestandan inte lever upp till förväntningarna? Då har du hamnat helt rätt. Hos oss på Street Performance hittar du nämligen ett av nätets största utbud av tuning-produkter och i denna artikel fokuserar vi uteslutande på produkter som passar i en BMW E31.

Så kan du förbättra prestandan på din BMW E31

Det finns en hel del saker som du kan göra för att förbättra prestandan i din bil. En del är mer kostsamma medan andra är betydligt billigare och enklare. Nedanför tänkte vi berätta om några av sakerna som du kan göra för att trimma din BMW E31, samtidigt som vi passar på att tipsa om lämpliga produkter som återfinns bland vårt utbud: 

 

Byt ut luftfiltret

Att byta ut luftfiltret är både enkelt och billigt, parallellt som det kan förbättra bilens prestanda. Mer specifikt rekommenderar vi dig att montera ett sportluftfilter, vilket minskar luftmotståndet och därigenom förbättrar flödet.

Det minskade luftmotståndet och förbättrade flödet leder i sin tur till en förbättrad gasrespons samt ökad effektivitet hos motorn.

Hos oss på Street Performance hittar du uteslutande sportluftfilter från det marknadsledande varumärket K&N. På så sätt kan du känna dig trygg med dess kvalitet och kapacitet!

 

Utforska vårt kompletta utbud av modellanpassade luftfilter till BMW E31.

 

Montera en sänkningssats

Förutom att byta ut luftfiltret kan vi varmt rekommendera dig att montera en sänkningssats. Precis som namnet antyder leder detta till att bilen sänks. Något som medför många fördelar, både ur ett prestations- och utseendeperspektiv.

När du sänker bilen får du nämligen en bättre väghållning men även ett minskat luftmotstånd, vilket kan förhöja prestandan något. För att inte tala om det tuffa utseendet som sänkningen medför!

 

Utforska vårt kompletta utbud av modellanpassade sänkningssatser till BMW E31.

 

Byt ut stötdämparna

Vill du inte sänka bilen men fortfarande kunna njuta av en förbättrade väghållning, kan du med fördel byta ut stötdämparna. För detta rekommenderar vi sportstötdämpare från BILSTEIN, vilka arbetar med gastryck för att bibehålla bästa möjliga väghållning i alla lägen.

 

Utforska vårt kompletta utbud av modellanpassade stötdämpare till BMW E31.

 

Ta hjälp av Street Performance

 Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du lyckas med din BMW E31 tuning. Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance!

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

 

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.