Albin

Behandla torra däck – så gör du

Det finns få saker som är lika förargligt som torra bildäck. Förutom att det kan bli en dyr historia för plånboken så kan det även resultera i sämre funktionalitet och ökad risk för olyckor. Låt oss därför berätta mer om hur du på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt kan behandla dina torra däck samt motverka att dem blir torra från första början!

Förebyggande arbete – den bästa behandlingen

Det allra bästa du kan göra är att arbeta förebyggande mot torka och sprickbildning. På så sätt kan du förlänga livslängden på dina däck och säkerställa att de inte torkar ut i första laget.

Nedanför listar vi ett antal produkter som förhindrar att dina däck blir torra och tråkiga:

 

Chemical Guys Tire Kicker 


Det amerikanska företaget Chemical Guys har gjort sig kända för att tillverka förstklassiga bilvårdsprodukter och denna superprodukt är inget undantag. Genom en enkel applicering kan du nämligen förvandla plast och gummimaterial som däck till dess ursprungliga finish med en djup matt svärta.

Som om detta inte vore nog efterlämnar även Tire Kicker ett skyddande lager mot UV-strålning. En av de främsta anledningarna till att däcken blir blekta, spruckna och uttorkade. Kom ihåg, att arbeta förebyggande är den bästa behandlingen!

Läs mer om och köp Chemical Guys Tire Kicker.

 

Chemical Guys VRP Dressing


VRP, vilket är en förkortning av vinyl, gummi (engelskans rubber) och plast, är ytterligare en uppskattad produkt från amerikanska Chemical Guys. Även här efterlämnas en yta som effektivt skyddar mot UV-strålning och smuts, samtidigt som gummit blir matt och fräscht. 

Läs mer om och köp Chemical Guys VRP Dressing.

 

Meguiar’s Endurance Tire Gel 


Från populära Meguiar’s kommer denna härliga produkt som tack vare sin unika formula rengör och skyddar dina däck mot UV-strålning. Däcken får även en svart glänsande yta som garanterat drar blickarna till sig.

Läs mer om och köp Meguiar’s Endurance Tire Gel.

 

Så behandlar du redan torra däck

Även om många av de ovanstående produkterna kan användas på däck som redan börjat torka, rekommenderar vi dig att huvudsakligen applicera dem i förebyggande syfte. Är däcken i sämre skick kan du istället applicera någon av nedanstående produkter:

 

Chemical Guys Silk Shine Dressing 

 

Denna effektiva gummiförnyare från Chemical Guys återställer gummimaterial till fabriksfinish och efterlämnar en matt och djup svärta. Den ger dessutom en ren yta samt ett skyddande lager mot både UVA- och UVB-strålning, vilket ger ett långvarigt skydd under en tid framöver.

Läs mer om och köp Chemical Guys Silk Shine Dressing.

 

Dri Wash’n Guard däck & vinylbehandling


Den kanske allra bästa behandlingen mot torra däck får du däremot med Dri Wash’n Guards däck och vinylbehandling, vilken rengör och återskapar gummits naturliga och mjuka egenskaper. Därutöver efterlämnar den också en skyddande och smutsavvisande yta som stänger ute UV-strålning. 

Läs mer om och köp Dri Wash’n Guard däck & vinylbehandling.

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du håller efter bilens sulor. Kom ihåg att förebyggande arbete är den bästa behandlingen mot torra däck, om än hårt ansatta däck kan behandlas med rätt produkter.

Har du några frågor eller funderingar om vilken produkt som passar bäst för just dig och din bil? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Street Performance. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer, allt för att du ska få bästa tänkbara service!

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.