Albin

Audi RS5 tuning – en köpguide

Audi RS5 är en kraftfull bil som bjuder på imponerande 450 hästkrafter redan i standardutförandet. Med rätt komponenter går det däremot att förbättra prestandan ytterligare. Är du intresserad av att göra detta har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om hur du kan få ut mesta möjliga av denna bilmodell, med tuning-produkter från vårt utbud!

Förbättra prestandan på din Audi RS5

Som nämnts inledningsvis bjuder RS5:an på hela 450 hästkrafter redan i standardutförandet. Det finns däremot många där ute som vill ta det hela ett steg längre och trimma bilen för att få ut ännu mer prestanda. 

Tillhör du en av dessa har du hamnat helt rätt. Nedanför berättar vi nämligen mer om vilka komponenter du kan byta ut för att förbättra prestandan i din RS5:a, samt vilka produkter vi rekommenderar dig att ersätta dem med:

 

Luftfilter 

Ett enkelt och billigt sätt att öka motorns effektivitet är att byta ut originalluftfiltret till ett sportfilter. Något som förbättrar luftflödet och därigenom ger bilen bättre gasrespons, samtidigt som effekten kan öka!

Utforska vårt kompletta utbud av modellanpassade luftfilter till Audi RS5.

 

Sänkningssats

Genom att sänka bilen får den ett tuffare och mer karaktäristiskt utseende. Detta är däremot inte den enda fördelen som sänkningen medför. Därutöver får den nämligen bättre väghållning och minskat luftmotstånd, vilket i sin tur kan leda till viss förbättrad prestanda! 

Att köpa en sänkningssats är även förhållandevis billigt, vilket passar perfekt för dig som inte vill spendera en förmögenhet på att förbättra bilens prestanda och utseende.

Utforska vårt kompletta utbud av modellanpassade sänkningssatser till Audi RS5.

 

Coilovers

Likt sänkningssatser syftar coilovers till att sänka bilen och därigenom förbättra såväl utseende, väghållning och prestanda. Vad som gör coilovers unika är att de ger dig möjligheten att själv justera bilens höjd beroende på vilken situation du befinner dig i och vilka egenskaper du önskar.

Utforska vårt kompletta utbud av modellanpassade coilovers till Audi RS5.

 

Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du lyckas med din Audi RS5 tuning. Om du har några ytterligare frågor om tuning i allmänhet eller våra produkter i synnerhet, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Street Performance! 

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken.

Kontakta oss eller besök vår butik på Exportgatan 1b i Göteborg.