Albin

Audi A5 tuning – en komplett guide

Så, du önskar att trimma din Audi A5? Då har du hamnat helt rätt - inte nog med att vi på Street Performance erbjuder ett stort utbud av tuning-delar, tänkte vi i denna artikel berätta mer om vad du kan göra för att få ut det mesta av din Audi A5.

Få ut det mesta av din Audi A5

Det finns många där ute som anser att A5:an är en av Audis allra snyggaste bilmodeller, och vi är faktiskt redo att hålla med. Denna modell lanserades år 2007 och hade då ett väldigt sportigt utseende, såväl utvändigt som invändigt. Troligtvis var det också därför som den blev så populär och fortsätter att vara det än idag!

Tillhör du den skara som vill få ut ännu mer av din A5:a? Då råder vi dig att investera i tuning. Nedanför berättar vi mer om vilka aspekter du kan trimma och vilka produkter vi rekommenderar:

 

Avgassystemet

Genom att byta ut avgassystemet på din bil kan du få ut ännu mer prestanda. Olika system ger såklart olika effekt och det kan även skilja sig åt beroende på om du uppgraderar någon annan aspekt av bilen.

Vanligtvis uppnår du en effektökning på 2-5% när du byter till ett sportavgassystem. För trimmade bilar är ökningen oftast betydligt större än så. Med andra ord har du mycket att vinna på att byta till ett sportavgassystem!

Och när det kommer till just denna typ av avgassystem rekommenderar vi produkter från Simons®. En välkänd tillverkare som uteslutande utvecklar och saluför system för de allra kräsnaste konsumenterna. Prestanda, design och ett sportigt ljud är hörnstenarna i utvecklingen av deras avgassystem. 

Utforska vårt utbud av avgassystem till Audi A5.

 

Luftfilter 

Något annat du kan göra för att öka effektiviteten i din motor, är att byta ut originalluftfiltret till ett sportfilter. På så sätt får den mer luft och bättre flöde, vilket kan förbättra effekten avsevärt. Byter du dessutom ut avgassystemet blir prestandan än högre! 

När det kommer till sportfilter finns det ett varumärke som vi har lite extra kärlek för – K&N. Produkterna från detta varumärke håller nämligen en hög kvalitet och ger dig även bästa möjliga prestanda.

Läs mer om och köp ett K&N sportfilter till din Audi A5.

 

Väghållning och utseende

Många gånger är det inte enbart bilens prestanda som man vill förbättra, utan även dess väghållning och utseende. Hos oss på Street Performance hittar du därför produkter som hjälper dig även med detta!

Bland vårt välfyllda sortiment hittar du bland annat coilovers, luftkit, sänkningssatser, bromsbelägg, bromskit och mycket mer.

 


Ta hjälp av Street Performance

Vi hoppas att du nu har mer kött på benen när det kommer till Audi A5 tuning. Önskar du ännu mer vägledningen i valet av produkter, är du varmt välkommen att vända dig till oss på Street Performance. 

Vi är själva bilentusiaster och bilbyggare och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor. Så tveka aldrig att kontakta oss vid minsta frågetecken. Vi finns här för dig!

Hör av dig till oss eller besök vår fysiska butik på Exportgatan 1b i Göteborg.