Albin

Så gör du för att använda Clay Bar

Om du vill avlägsna flygrost, partikeldamm och andra föroreningar från bilens lack, kan du med fördel ta hjälp av en s.k. Clay Bar lera. Men vad är egentligen detta och hur går man tillväga för att använda en sådan?

Innehåll 

· Vad är Clay Bar?

· Så använder du Clay Bar

· Ta hjälp av Street Performance

 

Vad är Clay Bar?

Kanske har du aldrig hört talas om Clay Bar eller också har du hört talas om det men inte förstått vad det är. Därför tänkte vi först och främst börja med att reda ut för vad Clay Bar faktiskt är. 

I korta drag kan man säga att Clay Bar är en typ av rengöringslera som används på bilens lack. Fördelarna med leran är att den effektivt och skonsamt tar bort tuffa föroreningar och smuts såsom flygrost, partikel- och bromsdamm, kåda, pollen, asfaltsfläckar, tjära med mera.

Efter användning efterlämnar den dessutom en blank, smutsavvisande yta med samma härliga lyster som lacken hade när den var ny.  

 

Så använder du Clay Bar

Nu när du har bättre koll på vad Clay Bar är, tänkte vi berätta mer om hur du går tillväga för att använda den i praktiken:

 

1. Tvätta av bilen

Innan du kan börja använda rengöringsleran måste du tvätta av bilen. För detta ändamål kan vi varmt rekommendera någon av följande produkter: 

· Angelwash från AngelWax

· Cleanliness från AngelWax

· Silica Schampo från Car Care Products

· Citrus Wash från Chemical Guys

· Gold Class Car Wash från Meguiar’s

Du hittar även fler passande rengöringsprodukter bland vårt kompletta utbud av bilvård.

Låt därefter bilen stå och torka.

 

2. Plocka fram nödvändigt material

Medan du väntar på att bilen ska torka kan du passa på att plocka fram din Clay Bar och Detailer spray. Det sistnämnda behövs nämligen för att få leran att glida över arbetsytan.

Saknar du det som behövs för att genomföra arbetet? För att underlätta inhandlingen erbjuder vi två färdiga kit - Meguiar’s Quick Clay Detailing System och Meguiar’s Smooth Surface Clay Kit - som innehåller allt du kan tänkas behöva för att komma igång med Clay-rengöringen.

Givetvis kan du även köpa lera och spray var för sig: 

· Aggresive Stretchable Clay bar

· Yellow Soft Clay Bar

· Blue Medium Clay bar

· Red Hard Clay bar

· Meguiar’s Quik Detailer

 

3. Förbered rengöringsleran

När bilen är både ren och torr är det dags att förbereda din Clay Bar. Plocka fram en lagom stor bit och forma den till en platt kudde.

 

4. Påbörja rengöringen

När du använder ska rengöra bilen med Clay Bar rekommenderar vi dig att arbeta i mindre sektioner om cirka 50 x 50 cm. Börja med att applicera sprayen på arbetsytan och gå sedan över med leran.

Låt clayen försiktig glida över den våta ytan medan du metodiskt för den från vänster till höger sida eller nerifrån och upp. Du behöver inte använda något tryck. 

Fortsätt därefter på samma sätt till dess att hela bilen är ren och fri från föroreningar.

 

5. Torka bort eventuella rester

Sist men inte minst kan du använda dig av en mikrofibertrasa för att torka bort eventuella rester från sprayen. Svårare än så är det inte att använda Clay Bar!

 

Ta hjälp av Street Performance

Har du några frågor eller funderingar om produkterna i vårt utbud? Tveka då inte på att höra av dig till oss. Vi är själva bilentusiaster och har en lång erfarenhet av de produkter som vi säljer. Detta för att du ska få bästa möjliga hjälp och svar på dina frågor.